URA Ulcinj: Novi ekološki skandal - devastirana Borova šuma

2706 pregleda 1 komentar(a)
Devastacija Borove šume, Foto: URA Ulcinj
Devastacija Borove šume, Foto: URA Ulcinj

Borova šuma u Ulcinju trajno je devastirana nakon što je investitor, po svemu sudeći Sabahudin Bećirović, bez bilo kakve dozvole i dokumentacije, krenuo u njeno surovo krčenje, tvrde u Građanskom pokretu URA Ulcinj.

“Šteta koju su bageri i teška mehanizacija proizveli u svega par dana, ostavila je u nevjerici sve građane Ulcinja. Na krajnje perfidan način, za vrijeme vaskršnjih praznika, i u trenutku većeg priliva turista, “dosjetljivi investitor”, uz pomoć mehanizacije firme “Braco kop” iz Bara, izveo je akciju zatekavši opštinare, kao i državnu inspekciju, - na spavanju”, navode oni.

Kažu da je ovim činom, nakon rušenja hotela “Galeb”, krenula nova akcija “ubijanja” identiteta grada Ulcinja, devastacijom jedne od omiljenih zona za pješake, kroz koju se moglo uživati u zelenilu i udisati svjež vazduh.

“Komunalna inspekcija je totalno nemoćna u sprečavanju ovakvih aktivnosti, a državna inspekcija, koja je u nadležnosti MORT-a (Ministarstvo održivog razvoja i turizma), namjerno ili ne, do sada nije reagovala. Na ovaj način, MORT ulazi u novu aferu, nakon skandala sa koritom rijeke Tare, čempresima u Baru, devastacijom Crnog jezera. Sramno je i ponašanje lokalne vlasti, koja je, izgleda, slegla ramenima pred rekordnim naletom divlje gradnje koja cvjeta na mnogim lokalitetima u gradu”, kažu iz odbora URA u Ulcinju.

Ističu da će Ljoro Nrekić, aktuelni gradonačelnik, biti upamćen po tome što je dozvolio uništenje Borove šume, dok su njegovi prethodnici upamćeni po rušenju hotela “Galeb” i “Lido”.

“Pozivamo sve dobronamjerne građane Ulcinja, koji još nijesu izgubili svaku nadu, da zajednički skupimo snage i odupremo se naletu primitivizma, pohlepe i bezakonja! Dok se može još nešto spasiti od našeg lijepog grada”, zaključuju u ulcinskoj URI.

Bonus video: