Polumaturanti iz Župe pošli besplatno na ekskurziju

Pored besplatne ekskurzije Mjesna zajednica stipendira i najbolje student iz tog kraja, obezbjeđuje nagrade za dobitnike diplome "Luča", poklone za prvake, organizuje kulturno-sportske manifestacije, humanitarne akcije
1501 pregleda 1 komentar(a)
Polumaturanti OŠ "Dušan Bojović", Foto: MZ Župa
Polumaturanti OŠ "Dušan Bojović", Foto: MZ Župa

Polumaturanti Osnovne škole "Dušan Bojović" iz nikšićke Župe, njih 36, zahvaljujući predsjedniku Savjeta mjesne zajednice, Dragoljubu Raduloviću, i Savjetu roditelja pomenute škole, otišli su besplatno na ekskurziju po Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Kroz ovu aktivnost željeli smo da da svakog polumaturanta iz Župe dovedemo u isti položaj i damo im podstreka za dalje životne prepreke na koje budu nailazili u životu, a isto tako da ih obavežemo da nikada ne zaborave svoje mjesto i da svojim delovanjem doprinesu njegovom razvoju", poručio je Radulović.

Akciju Savjeta, koji već treću godinu obezbjeđuje besplatne polumaturske eksurzije za učenike iz Župe podržao je niz privrednih subjekata i pojedinaca.

"Savjet mjesne zajednice će i u narednom periodu nastaviti da aktivnostima pomaže da župska mladost ima što bolje uslove za život i da ni u jednom segmentu ne zaostaju za djecom iz drugih sredina”, poručio je Radulović.

Pored besplatne ekskurzije Mjesna zajednica stipendira i najbolje student iz tog kraja, obezbjeđuje nagrade za dobitnike diplome "Luča", poklone za prvake, organizuje kulturno-sportske manifestacije, humanitarne akcije.

Sve ove aktivnosti dobijaju na značaju ako se zna da MZ nema stabilne izvore finansiranja već se isključivo oslanja na volonterski rad predsjednika Savjeta i njegovih članova i prikupljanju sredstava od privrednih subjekata i pojedinaca.

"Zahvalni smo svima koji u aktivnostima Mjesne zajednice prepoznaju dobre i zdrave ideje koje doprinose razvoju našeg društva", zaključio je predsjednik MZ.

Bonus video: