Za Pizanu i svetostefansku plažu 50.000 eura

Opština Budva je sa svoje strane bila spremna da čak ne produžuje ugovor o zakupu lokala na Pizani koji su u vlasništvu njenog vaterpolo kluba, samo kako bi preuzela Pizanu i pretvorila je u gradsku plažu.
100 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2018. 12:15h

Opstina Budva jedina je dostavila ponudu na tenderu koji je raspisalo JP Morsko dobro za zakup starogradske plaže Pizana. Ona je ponudila 25.000 eura da ovoga ljeta upravlja najpopularnijom plažom.

Opština je na današnjem tenderu zakupila i dio istočne svetostefanske plaže, za koju je takođe ponudila 25.000 eura.

Početna cijena zakupa je bila 21.471 euro, a plaža će biti oslobođena mobilijara.

Ovim je ispunjeno obećanje Opštine Budva da se Pizana pretvori u gradsku plažu, na koju će moći da dođe svako da se odmora na pijesku, bez ikakvih obaveza da se zakupljuje mobilijar.

Plaža Pizana, kako se navodi u tenderu Morskog dobra, ponuđena je u jednogodišnji zakup po početnoj minimalnoj cijeni od 21.471 eura. Podvučeno je da se radi o javno uređenom kupalištu, bez mogućnosti postavljanja plažnog mobilijara. Na Pizani je predviđen, kao i do sada, ugostiteljski lokal sa terasom, a moguće je da se postavi i konzervator za sladoled.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uputilo je još početkom decembra prošle godine inicijativu Ministarstvu održivog razvoja i turizma za Izmjenu plana objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra za period 2016-2018. godine za prenamjenu korišćenja budvanske plaže Pizana. Izmjena Plana definisala je Pizanu kao javnu plažu bez obaveze postavljanja plažnog mobilijara. Cilj Morskog dobra bio je da se pored dvije postojeće „gradske plaže“ Slovenska plaža - ispod hotela Park i dio Petrovačke plaže, obezbijedi još jedno gradsko kupalište u kontakt zoni budvanskog Starog grada.

Opština Budva je sa svoje strane bila spremna da čak ne produžuje ugovor o zakupu lokala na Pizani koji su u vlasništvu njenog vaterpolo kluba, samo kako bi preuzela Pizanu i pretvorila je u gradsku plažu. Opština je ove godine budžetom opredijelila 50 hiljada eura, kako bi konkurisala na tendere koje bude objavljivalo Morsko dobro i zakupljivala plaže, koje bi potom pretvorala u javna kupališta.

Galerija

Bonus video: