Bečić: Ramazan doprinosi učvršćivanju suživota među ljudima različitih konfesija i kultura

"Ramazan, mjesec u kojem je počela objava Kur'ana, svete knjige u Islamu, prilika je za sve da se, slijedeći poruke Kur'ana, posvete jasnim i dobrim mislima, kao i činjenju dobrih djela za sebe i svoje najbliže, porodicu, komšije, prijatelje"
538 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, čestitao je vjerskim velikodostojnicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti početak Ramazana.

"Ramazan, mjesec u kojem je počela objava Kur'ana, svete knjige u Islamu, prilika je za sve da se, slijedeći poruke Kur'ana, posvete jasnim i dobrim mislima, kao i činjenju dobrih djela za sebe i svoje najbliže, porodicu, komšije, prijatelje. Kao praznik koji podstiče na dobre misli i dobre odnose među ljudima, Ramazan doprinosi jačanju međusobnog uvažavanja, snaženju tolerancije i učvršćivanju suživota među ljudima različitih konfesija i kultura što je Crnoj Gori, kao našoj zajedničkoj kući, prijeko potrebno. U želji da ramazanska svjetlost u vaše kuće unese mnogo mira, zdravlja i blagostanja, sa kojima ćete, uz vaše porodice, komšije i prijatelje dočekati iftar, još jednom, srdačno, želim vam srećan početak mjeseca Ramazana", navodi se u čestki Bečića.

Bonus video: