Retro je in

Gostiona 1928 je unikatan spoj arhitektonskog duha urbane Podgorice s početka XX vijeka i modernog koncepta ugostiteljsko-turističke ponude
6816 pregleda 0 komentar(a)
Gostiona 1928, Foto: Gostiona 1928
Gostiona 1928, Foto: Gostiona 1928
Ažurirano: 07.05.2019. 07:30h

Ulica Bokeška, živopisno parče starog urbanog jezgra „jednospratne Podgorice“, bukvalno je preplavljena ljudima ljeti i zimi, od ranog jutra do kasno u noć. Posebno u dane vikenda.

Kako i ne bi kad je Bokeška pravi kafanski raj u srcu glavnog grada. Odavno. A odskora, ponajviše zaslugom mladih i inovativnih preduzetnika iz kompanije BRCA, Bokešku sve više krase atributi dinamičnog kulturnog prostora sa autentičnim sadržajima i događanjima.

Riječ je o poslovnoj strategiji koja se realizuje u okviru projekta Culture Club. Kafići/knjižare - stilizovani urbani ambijenti sa organskom hranom, tradicionalno dizajnirani enterijeri i sadržaji koji uveliko nadilaze standardizovane kafanske prostore - već su dobro poznati brojnim posjetiocima Culture club-a Tarantino, Kluba kulture Soba i restobara Štrudla.

Sastavni dio projekta su i Arto izdavačka kuća i Arto knjižara starih knjiga. Taj jedinstveni biznis model predstavlja demonstraciju novih pristupa poslovanju kroz sadejstvo javnog i privatnog interesa, objedinjujući vrhunsku ugostiteljsku ponudu sa animacijom i promocijom kulturne scene glavnog grada.

Brojni koncerti, izložbe, književni događaji i multidisciplinarni festivali u režiji Culture club-a u prethodnih nekoliko godina su doprinijeli rastu ugleda Podgorice kao kulturne i turističke destinacije i poprišta originalne produkcije sve većeg broja stvaralaca svih generacija i orijentacija.

Svojevrsno zaokruživanje tako koncipirane ponude nedavno je izvršeno otvaranjem novog restorana Gostiona 1928, pod okriljem Culture club-a, lociranog u istom nizu lokala u Bokeškoj ulici.

Gostiona 1928 je unikatan spoj arhitektonskog duha urbane Podgorice s početka XX vijeka i modernog koncepta ugostiteljsko-turističke ponude.

Gostiona 1928

Dominantno oslonjena na pažljivo odabrani tradicionalni i savremeni meni, profesionalnu i decentnu uslugu, te kvalitetnu muziku, Gostiona 1928 je osmišljena kao savršeno mjesto kako za ležerne i intimne, tako i formalne poslovne sastanke i druženja u ambijentu starog jezgra glavnoga grada. U modernom restoranu sa kompletnom ponudom vrhunskih gastronomskih delicija nacionalne i internacionalne kuhinje, kao i dvije terase u kojima su savršeno sačuvani intimnost i autentični spokoj života u Podgorici iz prošlog stoljeća - skladno prožimanje najboljih tekovina nacionalne tradicije i globalnog modernizma uočljivo je na svakom koraku i u svakom detalju: ambijentu, arhitekturi, dizajnu, namještaju, meniju…

Specifičnost Gostione 1928 ogleda se i u namjeri osnivača da ovaj brižljivo redizajnirani i opremljeni prostor periodično koristi kao sjedište svoje buduće aukcijske kuće i kao integralni dio specijalne turističke ponude koja će uključivati dva luksuzna apartmana u potkrovlju zgrade, sazidane davne 1928. godine.

Ako je Bokeška ulica must-visit mjesto u Podgorici, a jeste, onda su i Culture club Tarantino, Klub kulture Soba, restobar Štrudla i novootvorena Gostiona 1928, must-visit lokali u Bokeškoj ulici.

Galerija