Ponovo raspisan tender za most na raskrsnici puteva za Nikšić i Cetinje

Agencija je nekoliko puta raspisivala pomenuti tender, ali sa prethodno izabranim projektantima nikada nije potpisala ugovor
146 pregleda 2 komentar(a)
kružni tok, cetinjski semafori, Foto: Zoran Đurić
kružni tok, cetinjski semafori, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.03.2018. 15:00h

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice ponovo je raspisala tender za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije mosta na trasi ulice Vojislavljevića i kružnog toka na raskrsnici puteva za Cetinje i Nikšić.

Tender, koji je raspisan po skraćenom postupku u trajanju od 22 dana zbog regulisanja velikih saobraćajnih gužvi i realizacije planskih rješenja, procijenjen je na 80.000 eura.

Agencija je nekoliko puta raspisivala pomenuti tender, ali sa prethodno izabranim projektantima nikada nije potpisala ugovor.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da je na nivou Glavnog projekta potrebno obraditi rekonstrukciju postojećeg mosta u Ulici Vojislavljevića i izgradnju novog mosta paralelno postojećem, na ukrštanju Cetinjskog i Nikšićkog puta, preko rijeke Morače. Izabrani projektant će biti u obavezi i da obradi pristupnu saobraćajnicu mostu (Ulicu Vojislavljevića) približne dužine 250 metara, i raskrsnicu Cetinjskog i Nikšićkog puta kao kružnu u skladu sa izmjenama i dopunama DUP-a „Radoje Dakić“.

Javno otvaranje ponuda održaće se 13.aprila u 14 sati, u prostorijama Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Bonus video: