Vrtić u Tuzima biće završen do kraja maja

"Novi objekat, koji će koštati oko 1,65 miliona eura, planiran je za boravak 200 djece, a projekat se realizuje kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore", rekli su iz Uprave
521 pregleda 0 komentar(a)
Radovi na vrtiću u Tuzima, Foto: Uprava za javne radove
Radovi na vrtiću u Tuzima, Foto: Uprava za javne radove
Ažurirano: 07.05.2019. 15:00h

Novi vrtić u Tuzima biće završen u ugovorenom roku, do 29. maja, saopšteno je na sastanku predstavnika Uprave javnih radova i izvođača, kompanije “Eurozoks” iz Danilovgrada.

Iz Uprave su kazali da će se nakon toga pristupiti proceduri tehničkog prijema, u cilju pribavljanja upotrebne dozvole, čime će se steći uslovi za početak rada u septembru.

"Na objektu je u toku postavljanje keramike, izrada podloge za PVC podove, molerski radovi, montaža spuštenih plafona i instalacija, nabavka namještaja i opreme, kao i radovi na fasadi i uređenje terena", navodi se u saopštenju.

Predškolska ustanova u Tuzima, površine 1,4 hiljade metara kvadratnih, imaće 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene, kao i ostale prateće sadržaje.

Kako se navodi, šest soba biće namijenjeno potrebama vrtića, a pet za jaslice.

"Novi objekat, koji će koštati oko 1,65 miliona eura, planiran je za boravak 200 djece, a projekat se realizuje kroz program Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) za izgradnju sedam vrtića širom Crne Gore", rekli su iz Uprave.

Kompletan tenderski postupak, kao i uvođenje izvođača u posao krajem maja protekle godine, kako se dodaje, sprovela je Uprava javnih radova, u skladu sa CEB procedurom, a na osnovu projektne dokumentacije naručioca posla, Ministarstva prosvjete.

Iz Uprave su naglasili da će početak rada vrtića u septembru mnogo značiti, kako za roditelje, tako i za otvaranje novih radnih mjesta za kvalifikovani kadar sa tog područja.

Vrtić će raditi u okviru Javne predškolske ustanove “Đina Vrbica”, koja trenutno ima 18 vaspitnih jedinica na teritoriji cijelog grada i oko pet hiljada djece uzrasta od jedne do šest godina.

Bonus video: