Uskoro izbor lokacije za odlaganje guma

Iz Ministarstva su kazali da će izgradnjom lokacije biti omogućeno da gume ne budu razbacane i odložene, naročito u zaštićenim područjima, rijekama i šumama
307 pregleda 1 komentar(a)
Gume na Ćemovskom polju, Foto: Luka Zeković
Gume na Ćemovskom polju, Foto: Luka Zeković

Ministarstvo održivog razvoja i turizma počeće uskoro izradu Studije odabira lokacije za privremeno odlaganje i lagerovanje guma kako bi u znatnoj mjeri riješilo problem odlaganja otpadnih guma koji je sve izraženiji na teritoriji Podgorice.

Iz Ministarstva su kazali da će izgradnjom lokacije biti omogućeno da gume ne budu razbacane i odložene, naročito u zaštićenim područjima, rijekama i šumama.

Kako su kazali, na taj način će se "stati na put" nepravilnom rukovanju i spaljivanju guma.

"Lokacija koja bude odabrana Studijom, omogućiće i da sva pravna lica koja posluju sa otpadnim gumama znatno rasterete svoje prostore od velikih količina guma", rekli su iz Ministarstva.

Navodi se da će lokacija zadovoljavati sve kriterijume, pogotovo protivpožarne zaštite, dok će za potrebe obezbjeđenja lokacije biti organizovana i 24-časovna čuvarska služba.

"Odabir lokacije predstavlja privremeno rješenje ali i prvi korak u suzbijanju ovog dugogodišnjeg problema, kao i da će Ministarstvo nastaviti da radi na njegovom rješavanju u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica i Komunalnom policijom, Komunalnom inspekcijom, Čistoćom i Deponijom", poručili su iz Ministarstva.

Bonus video: