Bjelopoljski klub dobrovoljnih davalaca krvi je najbolji u Crnoj Gori

263 pregleda 0 komentar(a)
Sa svečanosti u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Sa svečanosti u Bijelom Polju, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 10.05.2019. 20:07h

Obilježavajući Dan dobrovoljnih davalaca krvi danas je u bjelopoljskoj bolnici oko 20 Bjelopopljaca darivalo dragocjenu tečnost.

Bjelopoljski klub dobrovoljnih davalaca krvi proglašen je od strane Ministarstva zdravlja i Crvenog krsta Crne Gore za najbolji u Crnoj Gori u prošloj godini, a na svečanosti je uručeno oko 40 plaketa i zahvalnica, za davaoce koji su dali krv od pet do 150 puta.

Bjelopoljac Radivoje Obradović (65) darivao je krv čak 150 puta.

"Ovo je za mene velika potvrda humanosti. Davao sam krv svima, bez obzira ko je koje vjere i nacije i partijske linije. Svaki primalac i danas me poznaje pa i oni koji su primili prije više od 40 godina", kazao je Obradović, dodajući da je krv darivao širom bivše Jugoslavije.

Iako su ovakve proslave dobra prilika za promociju dobrovoljnog davalaštva, u jednom su svi složni, da treba što više motivisati mlade.

"Mislim da slabo znaju, trebalo bi da se više uključe, jer je to dobro i zbog sebe i zbog drugih osoba", kazao je Suad Ljuca.

Zbog postignutih rezultata ovaj klub je proglašen za najbolji u Crnoj Gori.

Čestitajući na priznanjima potpredsjednik Kluba dobrovoljnih davaoca krvi Goran Španjević je kazao da je najbolja potvrda rada to što su proglašeni za najbolji klub u Crnooj Gori.

"Ovo je za sve nas jedno velikodušno priznanje s obzirom da imamo klub koji broji najviše članova dobrovoljnih davaoca krvi", kazao je on.

Predsjednik OO Crvenog krsta Bijelo Polje Besim Kadić je kazao da ono što krasi ovo udruženje odziv svih građana.

"Ovo je ujedno i apel sadašnjim ali i drugim građanima da nam se pridruže u ovim humanim akcijama", kazao je Kadić.

Među Bjelopoljcima ima oko 1.400 dobrovoljih davalaca, od kojih je samo polovina registrovanih.

Bonus video: