REAGOVAO POVODOM TVRDNJI VLASNIKA HOTELA "BUDVA"

Bulatović: Pejović neće tužiti, računa na pomoć nesposobnog ministarstva

Bulatović je poručio da je njegova dužnost kao savjesnog građanina i aktera u javnim poslovima u opštini Budva da ukaže na one radnje u budvanskoj opštini koje su suprotne zakonima Crne Gore
1555 pregleda 2 komentar(a)
Bulatović, Foto: Crnogorska
Bulatović, Foto: Crnogorska

Prvi potpredsjednik Opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović saopštio je danas da ga vlasnik hotela "Budva" Veselin Pejović neće tužiti, već da računa na pomoć nesposobnog ministarstva

Bulatović je reagovao na najavu Pejovića, da će podnijeti tužbe protiv Bulatovića i lidera budvanskih odbora Demokratske Crne Gore i Crnogorske, Dragana Krapovića, zbog kako je Pejović kazao, neistina koje su Bulatović i Krapović iznijeli da je hotel "Budva" nelegalno izgradio i da ga divlje dograđuje.

Bulatović je poručio da je njegova dužnost kao savjesnog građanina i aktera u javnim poslovima u opštini Budva da ukaže na one radnje u budvanskoj opštini koje su suprotne zakonima Crne Gore.

"Siguran sam da moja izjava povodom divlje gradnje u krugu hotela Budva neće spriječiti Pejovićev naum da uz pomoć nesposobnosti resornog ministarstva ostvari svoje interese. Isto tako sam siguran sam da gospodin Pejović neće podnijeti tužbu jer bi u tom procesu očigledno izgubio", izjavio je Bulatović.

Iz Crnogorske je saopšteno da je Bulatović obavijestio crnogorsku javnost da je i prije privatizacije, hotel "Budva", koji se nalazi u centru Budve, imao 110 ležaja u 37 soba sa kupatilom, telefonom i terasama sa pogledom na more i 14 soba sa zajedničkim kupatilom u potkrovlju za osoblje., da se u sastavu hotela nalazio restoran kapaciteta 130 mjesta, kafe bar sa 40 mjesta, kuhinjom i magacinskim prostorom, dok je ispred hotela bila terasa od 400 kvadratnih metara na kojoj je bio smješten restoran i picerija kapaciteta 400 mjesta.

"Nakon privatizacije i 10 godina krenula je obnova hotela, pri čemu je hotel ogoljen do nosećih stubova i to iz samo jednog prostog razloga – da je isti srušen do temelja, zemljište na kome se on nalazi našlo bi se u postupku restitucije. A onda, puni kapacitet dozvoljene bruto površine nije napravljen zato što temelji starog hotela nijesu mogli da izdrže dozvoljenu spratnost. I uz sve to, vlasnik je odlučio da adaptira postojeću konstrukciju hotela oglušujući se o bitne stavke UT uslova koji su propisani i ne poštujući građevinske linije kojih se moralo pridržavati. Nepoštovanje ovih parametara nije prisutno samo na ovom potezu več apsolutno u svim pravcima“, izjavio je Bulatović.

Dodao je da i svaka rekonstrukcija podliježe istim pravilima kao i gradnja, tj. mora da se označi gradillište, da postoji revidovani projekat na koji je dobijena adekvatna saglasnost.

Bulatović je rekao i da prilikom rekontrukcije hotel nije rekonstruisan prema projektu na koji je data saglasnost i da uz sve ove defekte Pejović nema saglasnost ni za dizalicu na onom mjestu na kojem se sada nalazi kao ni redovnu upotrebnu dozvolu za rad hotela, već privremenu dozvolu za rad koju mu je izdalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT)

"Da rezimiram, slučaj je jasan i moja poruka gospodinu Pejoviću je da svoj biznis treba da razvija u skladu sa zakonima svoje države umjesto što puca iz prazne puške prijeteći gospodinu Krapoviću i meni, ne poštujući ni svoju državu ni građane Budve. Želim da zakon bude isti prema svima, a nadležno ministarstvo i Vladu Crne Gore da ohrabrim da sprovode svoje zakone jednako prema svima“, zaključio je Bulatović.

Preporučujemo za Vas