Župljani traže novac od koncesija

Radovi na glavnoj saobraćajnici koja vodi od Nikšića do Župe, trebalo bi da počnu krajem mjeseca
753 pregleda 0 komentar(a)
Radulović na protestu Župljana, Foto: Svetlana Mandić
Radulović na protestu Župljana, Foto: Svetlana Mandić

Radovi na asfaltiranju šest kilometara glavne saobraćajnice koja vodi od Nikšića do Župe trebalo bi da počnu krajem mjeseca, a očekuje se i početak postavljanja rasvjete u selima Jugovići i Staro Selo.

To je „Vijestima“ kazao predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka Dragoljub Radulović.

"Tender za glavnu saobraćajnicu do brane na Liverovićkom jezeru je završen 6. maja, tako da će se ubrzo znati najpovoljniji ponuđač, a ako sve bude u redu početak radova se očekuje krajem ovog mjeseca. Što se tiče rekonstrukcije preostale dionice do sela Morakovo, biće precizirano kako i na koji način će se isto realizovati. Narednih dana će se realizovati projekat postavljanja rasvjeta u selima Jugovići i Staro Selo. Sredstva od 11 hiljada eura Vlada je već uplatila na račun opštine. Sa opštinom je dogovoreno da se sagleda mogućnost postavljanja rasvjete i u selima Bjeloševina i Morakovo”, kazao je Radulović.

Prema njegovim riječima, biće asfaltirano oko tri kilometra ulica po župskim selima, a sa Opštinom su dogovoreni dalji koraci na rješavanju pitanja vodosnabdijevanja. Što se vodosnabdijevanja tiče, očekuju aktivno uključivanje Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo prosvjete je, kazao je Radulović, dalo saglasnost za zemljište na kojem bi Ministarstvo sporta trebalo da izgradi fudbalski teren. Što se sportske sale tiče, čekaju konkretne razgovore sa nadležnim ministarstvima.

“Obavljen je razgovor sa vlasnikom firme Uniprom metali koji je izrazio spremnost da se aktivno uključi u rješavanje infrastrukturnih projekata. Očekujemo sastanak Opštine, Uniprom metala i MZ, kako bi se našao zajednički modalitet koji bi doprinio razvoju MZ Župa na zadovoljstvo svih”.

Radulović je istakao da najviše konkretnih koraka očekuju od Vlade, posebno u dijelu preciziranja namjene sredstava od koncesija.

"To je ključno pitanje za rješavanje svih krucijalnih problema u našoj MZ i krajnje je vrijeme, a i moralno je, da ta sredstva pripadnu za realizaciju projekata u našem mjestu. Jedno je sigurno, ni od jednog zahtjeva ne odustajemo”, poručio je Radulović.

Mještani Župe su organizovali dva protestna okupljanja kako bi nadležnima stavili na znanje da je krajnje vrijeme da počnu da se rješavaju nagomilani infrastrukturni problem u toj MZ.

Bonus video: