Diktira kalendar, a ne temperatura: Djeca u nikšićkom vrtiću bez grijanja sve do 17 časova?

Direktorica JPU “Dragan Kovačević”, Radmila Backović, u sklopu koje je i pomenuti vrtić, kazala je da optužbe roditelja nijesu na mjestu jer kako u “Kosovki djevojci”, tako i u ostalih 19 vaspitnih jedinica, grijanje i dalje radi i tako će biti sve dok se vremenski uslovi ne poboljšaju
3470 pregleda 1 komentar(a)
Vrtić "Kosovka djevojka", Foto: Svetlana Mandić
Vrtić "Kosovka djevojka", Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 14.05.2019. 15:03h

Pojedini roditelji čija djeca idu u nikšićki vrtić “Kosovka djevojka” tvrde da se grijanje u toj vaspitnoj jedinici isključuje u 9,30 časova i da se djeca “smrzavaju do 17 sati dok roditelji ne dođu do njih”.

“Direktorica je kazala da je prošla sezona grijanja i da ona tu ništa ne može”, tvrdi jedan od roditelja.

Direktorica JPU “Dragan Kovačević”, Radmila Backović, u sklopu koje je i pomenuti vrtić, kazala je da optužbe roditelja nijesu na mjestu jer kako u “Kosovki djevojci”, tako i u ostalih 19 vaspitnih jedinica, grijanje i dalje radi i tako će biti sve dok se vremenski uslovi ne poboljšaju.

“Produžila sam grejnu sezonu i nikada nijesmo gledali da li je ona završena, već da li je djeci toplo. Niko od roditelja se nije žalio zbog grijanja a i ne može jer grijanje u svim vaspitnim jedinicama radi, pošto ne možemo dozvoliti da se djeca, koja su nam prioritet, smrzavaju”, kazala je Backović.

U pomenutom vrtiću imaju i dvije grupe predškolaca koje su u popodnevnoj smjeni, do 19 časova, i prema riječima direktorice grijanje se isključuje tek kada oni napuste “Kosovku djevojku”.

Bonus video: