Pokrenut postupak za povećanje broja studenata na postdiplomskim specijalističkim studijama FPN-a

„Riječ je o povećanju broja studenata za upis, sa 30 na 50, na dva studijska programa postdiplomskih specijalističkih studija ovog Fakulteta, i to Međunarodni odnosi i Socijalna politika i rad“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica
1222 pregleda 0 komentar(a)
Upravni odbor Univerziteta Crne Gore, Foto: Univerzitet Crne Gore
Upravni odbor Univerziteta Crne Gore, Foto: Univerzitet Crne Gore

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) danas je, na osnovu predloga Senata, pokrenuo postupak za povećanje broja studenata za upis na postdiplomske specijalističke studije Fakulteta političkih nauka.

„Riječ je o povećanju broja studenata za upis, sa 30 na 50, na dva studijska programa postdiplomskih specijalističkih studija ovog Fakulteta, i to Međunarodni odnosi i Socijalna politika i rad“, saopštio je predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica.

On je kazao da se ovo proširenje na oba smjera odnosi na samofinansirajuće studente i da bi dopuna licence važila od studijske 2019/2020. godine.

Na današnjoj sjednici je konstatovano i da je Velimiru Rakočeviću prestala funkcija dekana Pravnog fakulteta istekom mandata.

Utvrđeni su i rokovi za sprovođenje izbornih radnji za izbor dekana Muzičke akademije UCG, shodno pokrenutom postupku za izbor dekana za mandat 2019 - 2022, na prethodnoj sjednici UO UCG.

Rektor UCG Danilo Nikolić je, nakon sprovedenog javnog konkursa, podnio prijedlog za izbor dosadašnjeg savjetnika Rektora Tijane Prelević za Generalnog sekretara UCG, kao i prijedlog Odluke o prestanku mandata dosadašnjem generalnom sekretaru UCG Jeleni Pajković.

"Upravni odbor UCG je jednoglasno usvojio ove prijedloge", kaže se u saopštenju.

Bonus video: