OZVANIČEN POČETAK RADOVA

Mještani Dragovoljića će do ljeta dobiti vodu

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je vrijednost projekta oko pola miliona eura
332 pregleda 4 komentar(a)
Dragovoljići vodovod, Foto: Svetlana Mandić
Dragovoljići vodovod, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.03.2018. 11:53h

U Mjesnoj zajednici Dragovoljići, kod Nikšića, ozvaničen je početak radova na izgradnji vodovoda za pomenutu MZ. Prema riječima Miljana Radovića vodu će dobiti 160 domaćina.

“Za Dragovoljiće realizacija ovog projekta znači mnogo za razvoj, preduzetništvo, poljoprivredu, stočarstvo, pčelarstvo“, kazao je Radović u ime mještana Dragovoljića.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je vrijednost projekta oko pola miliona eura i da se nada da će na ljeto iz slavina u Dragovoljićima poteći voda.

“Sva sredstva je obezbijedila Opština Nikšić. Vodovod će se vezati na gradski tako da neće biti problema sa snabdijevanjem. Pošto je velika visinska razlika, od 650 metara do preko hiljadu metara, predviđena su četiri bazena. Nadam se da će ovo pokrenuti još veće bavljenje poljoprivredom“, kazao je Grbović.

Direktor Vodovoda, Velizar Vojinović, kazao je da je riječ o kompleksnom projektu, da je dužina vodovodne mreže 26 kilometara i da se nada da će im vremenski uslovi ići naruku kako bi radove završili u predviđenom roku.

Preporučujemo za Vas