NLB banka: Nastavićemo da ohrabrujemo žene na zapošljavanje

"Želimo da naglasimo da je od ukupnog broja zaposlenih 70% žena, dok rukovodeće pozicije pokriva 49% žena, a visina zarada na istim radnim pozicijama je identična, bez obzira na pol", saopšteno je iz NLB banke
481 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada NLB Montenegrobanke, Foto: Luka Zeković
Zgrada NLB Montenegrobanke, Foto: Luka Zeković

NLB banka pojasnila je danas da nije na vrijeme dostavila podatke istraživačkom timu CEMI-ja i CIN-CG o procentu zaposlenih žena u toj banci.

Dvije organizacije nedavno su predstavile istraživanje, rađeno od decembra 2018. do februara 2019, koji su, između ostalog, zaključili da je ženama teže da se zaposle.

Pojašnjenje NLB banke prenosimo u cjelosti:

"Povodom teksta koji je izašao u Vašem listu 14. maja 2019, pod nazivom 'Ženama je teže da se zaposle' želimo da naglasimo da NLB Banka nije na vrijeme dostavila podatke istraživačkom timu, što je u tekstu tačno navedeno. Međutim, propust i nedostavljanje podataka na vrijeme je stvar tehničke greške a ne želje da se propusti učešće u navedenom istraživanju. Zbog interesa javnosti i čitalaca cijenjenih dnevnih novina Vijesti, a posebno imajući u vidu pozitivne i ohrabrujuće podatke koji afirmišu zapošljavanje žena u NLB Banci, želimo da naglasimo da je od ukupnog broja zaposlenih 70% žena, dok rukovodeće pozicije pokriva 49% žena, a visina zarada na istim radnim pozicijama je identična, bez obzira na pol. NLB Banka će nastaviti u svim prilikama da ohrabruje žene na zapošljavanje i preuzimanje odgovornosti u cilju ostvarenja njihovih prava", saopšteno je iz NLB Banke.

Bonus video: