Radulović: Civilizovani smo, ne rušimo dok traje postupak

Ministar održivog razvoja i turizma za “Vijesti” kazao da je inspekcija donijela rješenje o rušenju zapadnog krila hotela „Budva“
4523 pregleda 4 komentar(a)
Radovi na hotelu “Budva”, Foto: Vuk Lajović
Radovi na hotelu “Budva”, Foto: Vuk Lajović

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da je urbanističko-građevinska inspekcija prvo zabranila, a potom donijela i rješenje o rušenju zapadnog krila hotela „Budva“, nikšićke kompanije „Uniprom hoteli“, biznismena Veselina Pejovića.

Radulović je “Vijestima” kazao da je “investitor podnio žalbu na rješenje inspekcije i da je u toku upravni postupak”, čime je demantovao optužbe lidera budvanskih odbora vladajućih partija Demokratske Crne Gore i Crnogorske, Dragana Krapovića i Vladimira Bulatovića, koji su prošle sedmice saopštili da inspekcija “nije ništa uradila, već je mirno gledala kako se na divlje gradi objekat”. Krapović i Bulatović su pozvali premijera Duška Markovića i ministra Radulovića da poruše jednospratni betonski aneks hotela “Budva” i time, kako su naveli “pokažu na ovom primjeru da se zaista bore protiv divlje gradnje“.

Veselin Pejović je, nakon toga, najavio tužbe protiv Krapovića i Bulatovića, navodeći da je objekat na zapadnom krilu prinuđen da gradi u okviru sanacionog projekta, izrađenog nakon velike štete koje je nastala u hotelu usljed poplava i slijeganja terena zbog gradnje kompleksa solitera u komšiluku.

Ministar istup budvanskih političara ocjenjuje kao još jedan od primjera gdje se upućuju neprovjerene optužbe.

“Eto, to je primjer gdje neko izađe i kaže - pokazuje se nemoć. Ja ne bih rekao da se pokazuje nemoć. Oni koji su htjeli da pitaju, znali bi da se objekat uredno kontrolisao, da je prvo urbanističko-građevinska inspekcija donijela rješenje o zabrani izvođenja radova, a potom i rješenje o rušenju. Znaju da je to rješenje o rušenju trenutno u žalbenom postupku. Dakle, živimo u jednoj civilizovanoj zemlji, koja je kandidat za članstvo u Evropskoj uniji i ne možemo baš tako da rušimo objekte. Upravni postupak se mora sprovesti do kraja... Mi smo svoj dio posla u potpunosti upravnim postupkom zatvorili i čekamo da se završi žalbeni postupak“, kazao je ministar Radulović.

Prema njegovim riječima, kada žalbeni postupak bude gotov, to ide dalje na instance.

“Takvi su zakoni o upravnom postupku i inspekcijskom postupku, mi tu ne možemo požurivati stvari, postoje rokovi koji se moraju poštovati“, istakao je Radulović.

Ministar ne zna razlog hajke

Zamjerke lidera partija na vlasti u Budvi, ministar vidi kao “potpuno neprimjerenu hajku” i ne zna zbog čega je to tako.

“Više puta kritikovan da sam previše ‘mekan’ prema opštinama u kojima je na vlasti opozicija. Jer sam nekako računao da imaju, ako ništa drugo, taj privatni upliv manji kod ljudi, bio sam slabiji prema njima i pomagao im, donosili smo planove i stvarno sam im izlazio u susret. Zaista mi nije jasno šta se desilo dana kada je prestao mandat bivšeg predsjednika Opštine (Dragan Krapović), ali u svakom slučaju tu sam, ne krijemo ništa“, zaključio je Radulović. Kako je “Vijestima” potvrđeno, inspekcija je 23. aprila donijela rješenje o rušenju, a žalba na rješenje je prije nekoliko dana ostavljena direktoratu MORT-a, koji bi trebalo da se izjasni.

Bonus video: