TO Tivat nastupila na sajmovima u Njemačkoj i Rusiji

Predstavnici TO Tivat na oba sajma su nastupili u sklopu prezentacije Nacionalne Turističke organizacije zajedno sa drugim lokalnim turističkim organizacijama primorja i Podgorice
0 komentar(a)
sajam Berlin, Foto: TO Tivat
sajam Berlin, Foto: TO Tivat
Ažurirano: 19.03.2018. 14:22h

Turistička organizacija Tivat predstavila je ponudu za nastupajuće ljeto na dva značajna sajma turizma "ITB" u Berlinu koji se je završen 11. marta i "MITT" u Moskvi koji je trajao do 15.marta.

Predstavnici TO Tivat na oba sajma su nastupili u sklopu prezentacije Nacionalne Turističke organizacije zajedno sa drugim lokalnim turističkim organizacijama primorja i Podgorice, kao i sa ostalom turističkom privredom Crne Gore.

"Najviše interesovanja posjetioci su pokazali za visoko kategorisane hotele u Tivtu, a TO je za inostrana tržišta pripremila objedinjen katalog hotelskog smještaja sa cjenovnicima za 2018. godinu u okviru kojeg su se posjetioci mogli informisati i o brojnim ponudama kvalitetnog privatnog smještaja. Na Berlinskom sajmu individualni turisti su tražili informacije o kampovima, dok su turističke agencije većinom bile zainteresovane za hotele niže kategorije. Na sajmu turizma u Moskvi, pokazano je najviše interesovanja za ponudu izletničkog turizma i aranžmana, u prosjeku za period boravka od pet do sedam dana", saopštileno je iz TO Tivta.

Oni su podsjetili da je tržište Rusije po broju dolazaka gostiju, jedno od tri najznačajnija kada je turistička privreda tog grada u pitanju.

Rusi su lani u najmanjoj bokeljskoj opštini imali 32 odsto više dolazaka, kao i 26 odsto više ostvarenih noćenja u odnosu na 2016.

Iz TO su najavili i intenzoviranje saobraćaja nacionalne aviokpmpanije Montenegro Airlines iz Tivta za Moskvu i Sankt Petersburg ovog ljeta, kao i saobraćanje čak 10 ruskih aviokompanija za Tivat tokom predstojeće sezone.

MA će ovog ljeta iz Tivta uvesti i nove linije ka njemačkim gradiovima (Lajpcig i Minhen). Sa njemačkog tržišta tivatski turistički privrednici lani su imali povećanje broja gostiju od 29 odsto i povećanje broja ostvarenih noćenja od 11 odsto u osnosu na 2016.

Bonus video: