"GRAĐANSKI SAT" U BARU

Volkov: U narednih 20 dana drugi oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Volkov je buduće studente podsjetio i na mogućnosti stipendiranja na civilnim fakultetima u Crnoj Gori i to za profesije koje su potrebne Vojsci Crne Gore (VCG)
497 pregleda 0 komentar(a)
Građanski sat u Baru, Foto: Ministarstvo odbrane
Građanski sat u Baru, Foto: Ministarstvo odbrane

Sljedeći, drugi oglas za dobrovoljno služenje vojnog roka biće raspisan u narednih 20 dana, i to za 100 kandidata, najavio je direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov tokom "Građanskog sata" u Baru.

On je kazao da će oglas za 80 vojnika po ugovoru biti raspisan u narednih deset dana.

Tokom prvog Građanskog sata, koji će do sredine juna biti održan u svim crnogorskim opštinama, učenici nekoliko srednjih škola iz Bara imali su priliku da se upoznaju sa važnim detaljima o školovanju na inostranim vojnim akademijama, aktuelnim i predstojećim oglasima Ministarstva i o najpopularnijem projektu kod mlađe populacije, Ljetnjem vojnom kampu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Volkov je buduće studente podsjetio i na mogućnosti stipendiranja na civilnim fakultetima u Crnoj Gori i to za profesije koje su potrebne Vojsci Crne Gore (VCG).

Potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović, navela je da je posebno zadovoljna što je Ministarstvo odbrane odabralo taj primorski grad za početak tog važnog projekta.

„To smatram još jednim izrazom potvrde spone Bara i VCG, u znak sjećanja na važan istorijski događaj, Tuđemilsku bitku.” kazala je Spičanović, dodajući da je za Dan VCG odabran upravo 7. oktobar, datum kada se 1042. godine odigrala ta čuvena bitka.

Preporučujemo za Vas