FOTO Hercegnovski maturanti na trgu plesali kvadrilu

Novljani su kvadrilu prvi put zaplesali 16. maja 2008. godine, a do sada je u ovoj manifestaciji učestvovalo preko 350 000 maturanata iz više od 100 evropskih gradova, a sedam puta su uspjeli da obore Ginisov rekord
949 pregleda 0 komentar(a)
Sa trga u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić, Slavica Kosić
Sa trga u Herceg Novom, Foto: Slavica Kosić, Slavica Kosić
Ažurirano: 17.05.2019. 14:36h

Uz muziku iz operete "Slijepi miš" Johana Štrausa, 220 maturanata SMŠ "Ivan Goran Kovačić" otplesali su danas na trgu Nikole Đurkovića maturski ples – kvadrilu.

Maturanti su bili obučeni u žute i zelene majice dajući na taj način sopstveni doprinos proslavi jubileja - 50 godina Praznika mimoze. Maturskim plesom je rukovodila Ana Ercegović.

Do sada je u ovoj manifestaciji učestvovalo oko 400.000 maturanata iz više od 100 evropskih gradova. Svi maturanti plešu istu koreografiju u isto vrijeme, a muzika se emituje preko satelitskog radija. Svi zajedno dio su projekta Evropa pleše sa istim ciljem, povezivanje i saradnja, ali i širenje zajedništva, ljubavi i mira.

Nakon plesa na trgu, maturanti su nastavili slavlje na Kanli kuli, a u subotu 25. maja biće organizoavn defile kroz grada i proslava mature.

Novljani su kvadrilu prvi put zaplesali 16. maja 2008. godine, a do sada je u ovoj manifestaciji učestvovalo preko 350 000 maturanata iz više od 100 evropskih gradova, a sedam puta su uspjeli da obore Ginisov rekord.

"Herceg Novi i ovog maja u svijet šalje sliku mladosti, ljepote i zajedništva“, poručila je sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo obraćajući se maturantima, profesorima, brojnim okupljenim roditeljima, rodbini, prijateljima.

"Herceg Novi ima mlade ljude pune potencijala, a veliki broj njih je danas ujedinjen u ljepoti plesa. Nastojaćemo, kao i do sada, da kroz različite aktivnosti podržavamo mlade, perspektivne Novljanke i Novljane. Učiniti Herceg Novi gradom po mjeri mladih, koji nudi kvalitet i mogućnosti, to je naš osnovni zadatak i obaveza”, kazala je sekretarka za kulturu.

Generalni pokrvitelj manifestacije je Opština Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: