Direktno će zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet

Svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na tri ili šest mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru
700 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ljekari zaposleni u Centru za radiološku dijagnostiku od sada će direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje pregleda magnetnom rezonancom (MR) u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine.

Na sastanku koji je u srijedu održan u prostorijama Kliničkog centra Crne Gore postignut je dogovor čijom realizacijom će se zaštititi ne samo interesi ljekara KC, već interesi pacijenata i javnog zdravstva.

Sastanak je održan između direktora KC Jevta Erakovića, direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, Seada Čirgića, direktora Centra za radiološku dijagnostiku Branimira Vlahovića i potpredsjednice Sindikata doktora medicine i načelnice odjeljenja za CT/MR dijagnostiku, Žanke Cerović.

“Jedan od zaključaka sastanka bio je da će ljekari zaposleni u Centru za radiološku dijagnostiku od sada direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje MR pregleda u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, a sve u cilju pružanja pravovremene zdravstvene usluge onima kojima je ona potrebna”, navodi se u saopštenju.

Takođe, svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na tri ili šest mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru.

“Na ovaj način štiti se interes javnog zdravstva, gradi se i čuva se povjerenje građana u isto, a ujedno ljekare motiviše da ne napuštaju svoju matičnu ustanovu”, rekli su iz Sindikata doktora medicine.

To je, kako smatraju, pozitivan primjer da i u domaćim institucijama koje se često kritikuju postoje ljudi koji imaju sluha za argumente i koji se zalažu za očuvanje interesa javnog zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Pozdravljamo spremnost gospodina Čirgića da zajedno sa direktorom Jevtom Erakovićem i našim ljekarima koji govore u interesu struke i interesu pacijenata da doprinos da se oni i ostvare”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: