CENTAR ZA RADIOLOŠKU DIJAGNOSTIKU

Direktno će zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet

Svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na tri ili šest mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru
695 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ljekari zaposleni u Centru za radiološku dijagnostiku od sada će direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje pregleda magnetnom rezonancom (MR) u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, saopšteno je iz Sindikata doktora medicine.

Na sastanku koji je u srijedu održan u prostorijama Kliničkog centra Crne Gore postignut je dogovor čijom realizacijom će se zaštititi ne samo interesi ljekara KC, već interesi pacijenata i javnog zdravstva.

Sastanak je održan između direktora KC Jevta Erakovića, direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, Seada Čirgića, direktora Centra za radiološku dijagnostiku Branimira Vlahovića i potpredsjednice Sindikata doktora medicine i načelnice odjeljenja za CT/MR dijagnostiku, Žanke Cerović.

“Jedan od zaključaka sastanka bio je da će ljekari zaposleni u Centru za radiološku dijagnostiku od sada direktno zakazivati pacijente kod kojih postoji prioritet za obavljanje MR pregleda u skladu sa indikacijama i protokolima dijagnostike, a sve u cilju pružanja pravovremene zdravstvene usluge onima kojima je ona potrebna”, navodi se u saopštenju.

Takođe, svi kontrolni pregledi MR koji se zavisno od protokola liječenja realizuju na tri ili šest mjeseci moći će se obavljati isključivo u Kliničkom centru.

“Na ovaj način štiti se interes javnog zdravstva, gradi se i čuva se povjerenje građana u isto, a ujedno ljekare motiviše da ne napuštaju svoju matičnu ustanovu”, rekli su iz Sindikata doktora medicine.

To je, kako smatraju, pozitivan primjer da i u domaćim institucijama koje se često kritikuju postoje ljudi koji imaju sluha za argumente i koji se zalažu za očuvanje interesa javnog zdravstvenog sistema Crne Gore.

“Pozdravljamo spremnost gospodina Čirgića da zajedno sa direktorom Jevtom Erakovićem i našim ljekarima koji govore u interesu struke i interesu pacijenata da doprinos da se oni i ostvare”, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas