U Baru formiran Odbor za unaprjeđenje kruzing turizma

Pored predstavnika AD Port od Adria, AD Barska plovidba, turističke agencije Allegra i Turističke organizacije Bar, u ovom odboru biće i predstavnici Klastera turizma i kreativne industrije, turističkih agencija i udruženja taksista
608 pregleda 0 komentar(a)
Sjednica barskog Koordinacionog tijela, Foto: TO Bar
Sjednica barskog Koordinacionog tijela, Foto: TO Bar

Na drugoj sjednici barskog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone formiran je poseban Odbor koji će se baviti unaprjeđenjem sve popularnijeg kruzing turizma u ovom gradu.

Pored predstavnika AD Port od Adria, AD Barska plovidba, turističke agencije Allegra i Turističke organizacije Bar, u ovom odboru biće i predstavnici Klastera turizma i kreativne industrije, turističkih agencija i udruženja taksista.

Formiranje ovog odbora uslijedilo je u skladu sa zaključkom sa prve sjednice Koordinacionog tijela. Na drugoj sjednici razgovaralo se o trenutnom stanju i rješavanju aktuelnih problema u raznim oblastima koji direktno ili indirektno utiču na bolju pripremu turističke sezone.

U saopštenju sa sastanka, navodi se da je direktor TO Bar Emil Kukalj najavio kampanju „Registruj smještaj“ u saradnji sa nadležnim organom lokalne uprave, čiji je cilj stvaranje preduslova za sprječavanje nelegalnog izdavanja privatnog smještaja.

Prema istim navodima, Kukalj je predstavio i brojne aktivnosti TO Bar na pripremi turističke sezone, a predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević pored ostalog, podsjetio je da je Opština pokrenula kampanju „Naš Bar – čist grad“ , te da je, kao jedna od aktivnosti u okviru kampanje, bila i nabavka posuda za odlaganje otpada koje će biti raspoređene po mjesnim zajednicama širom opštine.

"Na sastanku je zaključeno da će se ubuduće zajedničkim koordiniranim mjerama i radnjama državnih organa, inspekcijskih službi, organa lokalne uprave, i preduzeća ići u pravcu rješavanja problema sa kojim se susrećemo, te da će s tim u vezi biti inicirani tematski sastanci, kako bi se što prije našli načini za efikasniju realizaciju tih aktivnosti", navodi se u saopštenju TO Bar.

Sjednici, kojom je predsjedavao Raičević, prisustvovali su predstavnici državnih organa, organa lokalne uprave i službi, opštinskih preduzeća, mjesnih zajednica, udruženja privrednika i turističke privrede.

Bonus video: