Zeković: Spriječite pravno nasilje nad našom imovinom

"Naša imovina nalazi se sa obje strane rijeke i preko našega proći neće, nikada im to nećemo dozvoliti", kazao je jedan od vlasnika imanja na kojem su započeti pripremni radovi
3218 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjeg okupljanja mještana, Foto: NVO Ekološki pokret Donja Bukovica
Sa današnjeg okupljanja mještana, Foto: NVO Ekološki pokret Donja Bukovica
Ažurirano: 20.05.2019. 08:57h

Ljubinko Zeković, jedan od vlasnika imanja koje je počela da devastira firma Hydra MNE, apelovao je na sve državne institucije, policiju i sud da spriječe pravno nasilje nad njihovom imovinom.

"Kao potvrdu da je ovo naša imovina imamo izvod iz lista nepokretnosti i preko 100 svjedoka. Ne mogu da vjerujem da se ovakve stvari dešavaju u Crnoj Gori i da čovjek ne može da odbrani svoje imanje. Zbog toga sam pozvao prijatelje i komšije koji brane rijeku Bukovicu da mi pomognu u odbrani mog imanja. Gospodi investitorima poručujem da na pokušavaju da prave nikakve dogovore ni sa kim, jer bez mog i potpisa mojih stričeva koji žive u Americi neće proći kroz naše imanje, to im garantujemo", kazao je on.

Poručio je vlasnicima te firme da će se gledati na sudu:

"Naša imovina nalazi se sa obje strane rijeke i preko našega proći neće, nikada im to nećemo dozvoliti", kazao je Zeković.

Iz NVO Ekološki pokret Donja Bukovica pozvali su premijera Duška Markovića da traži obustavu radova na toj rijeci i raskid ugovora sa investitorom:

"Podsjećamo predsjednika Vlade Crne Gore gospodina Duška Markovića na izjavu da Vlada neće ništa raditi protiv volje građana i uz policijske kordone. Pozivamo Vas da zatražite obustavu radova koji su započeti na izgradnji MHE "Bukovica 1" i "Bukovica 2" i raskid ugovora sa investitorom, jer lokalno stanovništvo i građani Crne Gore su protiv pomenute izgradnje."

Mještani sela koja gravitiraju uz rijeku Bukovicu okupili su se jutros na mjestu na kom je firma Hydra MNE započela pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana (mHE) "Bukovica 1" i "Bukovica 2" na toj rijeci.

Oni su "Vijestima" tada kazali da ima naznaka da će Hydra MNE jutros nastaviti sa radovima.

U telefonskom razgovoru kazali su da će preduzeti sve da ne dozvole radove i sačuvaju rijeku.

Izvođač radova pokušao je prije par dana da nastavi radove probijajući put kroz privatno imanje, uprkos tome što je advokat vlasnika imanja od suda tražio da izda privremenu mjeru zabrane. Mještani su stali ispred radnka i spriječili radove, a vlasnik imanja je podnio prijavu.

U subotu je nekoliko stotina građana protestovalo u Donjoj Bukovici, tražeći da se ta rijeka ne stavlja u cijev.

Bonus video: