Pod lupom budžet i javna potrošnja

353 pregleda 0 komentar(a)
Sa seminara, Foto: Samir Adrović
Sa seminara, Foto: Samir Adrović

Dvodnevni trening "Iskustva participativnog budžetiranja", koji je održan krajem prošle sedmice u Ulcinju, imao je za cilj jačanje kapaciteta predstavnika civilnog društva iz Ulcinja ali i drugih opština u Crnoj Gori u vezi procese budžetiranja i praćenja potrošnje javnih sredstava.

Trening je održala politikolog Suzana Jasić, koja je više od 20 godina aktivna u civilnom društvu i demokratskim procesima, prezentujući svoja iskustva u prvom procesu participativnog budžetiranja u Hrvatskoj.

Trening, koji je organizovala Regionalna razvojna agencija – Ulcinj biznis Asocijacija (RDA UBA), dio je projekta „Civilno društvo Ulcinja prati javnu potrošnju“ čija realizacija je počela u januaru i trajaće do kraja maja.

Projekat „Civilno društvo Ulcinja prati javnu potrošnju“, podržan je kroz projekat „Money Wach – Civilno društvo, čuvar budžeta“, a koji sprovodi Institut Alternativa sa sjedištem u Podorici, Institut za javne finansije iz Zagreba i NVO Novi Horizonti iz Ulcinja a finansira Evropska Unija kroz Instrument za civilno društvo i kofinansira Ministarstvo Javne Uprave Crne Gore.

Bonus video: