Radović nema pokretne imovine, Jovović kupila auto

U Zakonu o Sudskom savjetu piše da isto lice može biti birano za predsjednika istog suda najviše dva puta. To ga, međutim, nije spriječilo da se treći put prijavi na tu funkciju, a osim njega, ovog puta se za to mjesto “bori” i sutkinja tog suda Željka Jovović
2519 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Radović, Foto: Boris Pejović
Zoran Radović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović zarađivao je nešto malo manje od 1.500 eura mjesečno kao predsjednik najvećeg crnogorskog suda.

To piše u njegovom imovinskom kartonu za prošlu godinu, koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Osim toga, prošle godine je zaradio i oko 2.000 eura od predavanja na seminarima, izradi nacrta Zakona o alternativnom rješavanju sporova i ocjenjivanju sudija Osnovnog suda.

U njegovom imovinskom kartonu piše i da ima dvosoban stan od 72 metra kvadratna i garažu, te da nema pokretne imovine, akcija, ušteđevine...

Piše i da mjesečno izdvaja gotovo 600 eura za vraćanje tri kredita. Za razliku od prethodne godine, sada nije dao saglasnost za uvid u bankarske račune.

Njegova supruga koja takođe radi u podgoričkom Osnovnom sudu kao savjetnica, zarađuje 560 eura mjesečno.

Radović je predsjednik podgoričkog Osnovnog suda već desetu godinu, a nedavno mu je istekao i drugi mandat na toj funkciji.

Prema Zakonu o sudovima, nakon isteka mandata, tu funkciju može obavljati još šest mjeseci.

U Zakonu o Sudskom savjetu piše da isto lice može biti birano za predsjednika istog suda najviše dva puta.

To ga, međutim, nije spriječilo da se treći put prijavi na tu funkciju, a osim njega, ovog puta se za to mjesto “bori” i sutkinja tog suda Željka Jovović.

U njenom imovinskom kartonu piše da je prošle godine zarađivala nešto preko 1.200 eura mjesečno, da je kao član Sudskog savjeta do juna prošle godine zaradila još nešto preko 3.500 eura, te nešto preko 4.000 eura radeći u radnim tijelima Sudskog savjeta i Ministarstva pravde.

Njena i imovina njene porodice se uvećala za jedan automobil koji je kupila prošle godine.

Osim toga, suprug joj posjeduje stan od 121 kvadrat, kuću, pomoćne objekte, placeve, a sin još jedan stan od 39 kvadrata.

Dobila je i novac od osiguranja, a ima i ušteđevinu od 5.000 eura, kao i akcije u Plantažama.

Jovovići daju i oko 900 eura mjesečno za vraćanje pet kredita. Ni Jovović nije dozvolila uvid u bankarske račune.

Bonus video: