PRISUSTVOVALO PREKO 300 GOSTIJU

Dan nezavisnosti obilježen u Ljubljani: Odnosi Crne Gore i Slovenije prijateljski i partnerski

Tokom svečanosti predstavljeni su segmenti bogatog umjetničkog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, a u muzičkom dijelu programa nastupila je mješovita vokalna grupa - Klape Alata i Asa Voće
653 pregleda 2 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Sa svečanosti, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 21.05.2019. 17:30h

Cnogorska ambasada u Sloveniji organizovala je svečanost povodom Dana nezavisnosti kojoj je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, prisustvovalo preko 300 gostiju.

Svečanosti, koja je sinoć organizovana u Ljubljani, prisustvovali su slovenački ministar obrazovanja Jernej Pikalo, ministar za Slovence u svijetu Peter Česnik, državni sekretar u Kabinetu premijera Uroš Prikl i poslanici Državnog zbora.

Među zvanicama su bili i članovi diplomatskog kora, istaknuti privrednici, poslenici slovenačkog javnog i kulturnog života, kao i predstavnici dijaspore i crnogorski studenti.

Ambasador Crne Gore u Sloveniji Vujica Lazović je ukazao na izvanredne odnose dvije države, koji su, tradicionalno prijateljski i partnerski, a koje, istovremeno, karakteriše i veoma sadržajna saradnja na svim nivoima.

"Istakao je, takođe, da Crna Gora izuzetno cijeni podršku koju Slovenija pruža na putu ostvarenja ključnog spoljno-političkog priortiteta Crne Gore - učlanjenja u Evropsku uniju", kaže se u saopštenju.

Tokom svečanosti predstavljeni su segmenti bogatog umjetničkog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, a u muzičkom dijelu programa nastupila je mješovita vokalna grupa - Klape Alata i Asa Voće.

„Obilježavanju ovog važnog datuma i sveobuhvatnoj prezentaciji Crne Gore u Sloveniji tim povodom doprinijela je i Nacionalna turistička organizacija“, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas