Mještani Bukovice i dalje čuvaju rijeku: Stražarićemo dok investitor ne odveze mašine

Oni su jutros poručili da će stražariti pored rijeke sve dok investitor ne odveze mašine iz Bukovice
3353 pregleda 5 komentar(a)
Jutrošnje okupljanje
Jutrošnje okupljanje
Ažurirano: 22.05.2019. 10:22h

Mještani Bukovice nastavili su da stražare pored istoimene rijeke, kako bi onemogućili izvođača radova da nastavi sa probijanjem puta.

Na tom mjestu firma Hydra MNE započela je pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana (mHE) "Bukovica 1" i "Bukovica 2".

Oni su jutros poručili da će stražariti pored rijeke sve dok investitor ne odveze mašine iz Bukovice.

Ranije su iz NVO Iz NVO Ekološki pokret Donja Bukovica i NVO Ozon pozvali premijera Duška Markovića da traži obustavu radova na toj rijeci i raskid ugovora sa investitorom.

Jedan od suvlasnika imanja preko kojeg Hydra MNE krči put Ljubinko Zeković apelovao je na sve državne institucije, policiju i sud da speiječe pravno nasilje nad njihovom imovinom.

"Kao potvrdu da je ovo naša imovina imamo izvod iz lista nepokretnosti i preko 100 svjedoka. Ne mogu da vjerujem da se ovakve stvari dešavaju u Crnoj Gori i da čovjek ne može da odbrani svoje imanje. Zbog toga sam pozvao prijatelje i komšije koji brane rijeku Bukovicu da mi pomognu u odbrani mog imanja. Gospodi investitorima porucujem da na pokušavaju da prave nikakve dogovore ni sa kim, jer bez mog i potpisa mojih stričeva koji žive u Americi neće proći kroz naše imanje, to im garantujemo", kazao je on prije par dana.

Bonus video: