Mještani pored Bukovice postavljaju kamp sa šatorima: "Ovo je sada naša kuća..."

"Pozivamo sve građane da nam se u pridruže na prvom protestnom roštilju pokraj rijeke Bukovice. Biće lijepo vrijeme, pa nam se pridružite sa porodicama i prijateljima da zajedno nađemo rješenje za održivi razvoj ovog kraja"
4005 pregleda 9 komentar(a)
Mještani postavljaju kamp, Foto: Jelena Jovanović
Mještani postavljaju kamp, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 23.05.2019. 10:12h

Mještani Šavnika i Žabljaka koji danima stražare pored rijeke Bukovice jutros su počeli da postavljaju kamp sa šatorima na gradilištu.

Na tom mjestu firma Hydra MNE započela je pripremne radove na gradnji mini hidroelektrana (mHE) "Bukovica 1" i "Bukovica 2".

"Kako su noći postale hladne i kišovite, odlučili smo se da podignemo šatore na privatnoj zemlji pokraj naše Bukovice. Ovo je sada naša kuća i odavde se nećemo pomjeriti sve dok takozvani investitor ne napusti gradilište i zaustavi devastaciju naše rijeke", kazali su oni "Vijestima".

Najavili su da će u nedjelju 26. maja u 13 sati organizovati prvi crnogorski protestni roštilj.

"Pozivamo sve građane da nam se u pridruže na prvom protestnom roštilju pokraj rijeke Bukovice. Biće lijepo vrijeme, pa nam se pridružite sa porodicama i prijateljima da zajedno nađemo rješenje za održivi razvoj ovog kraja", kazali su oni.

Bonus video: