Učenice muzičke škole Kolašinu donijele devet nagrada

Pijanistkinja Gala Dulović na VI Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Bijeljini osvojila je prvu nagradu, sa maksimalnih 100 bodova
701 pregleda 0 komentar(a)
Gala Dulović, Foto: Privatna arhiva
Gala Dulović, Foto: Privatna arhiva

Učenice Škole za muzičko obrazovanje iz Kolašina ostvarile su veliki uspjeh na tri proljećna međunarodna muzička takmičenja održana u regionu.

Pijanistkinja Gala Dulović na VI Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Bijeljini osvojila je prvu nagradu, sa maksimalnih 100 bodova.

Gali je to peto takmičenje u maju, a na svakom je postigla izuzetne rezultate. Ona je u klasi nastavnice Milene Dabetić.

Na XII pijanističkom takmičenju “Slavenski” u Novom Sadu, pored Gale, prvu nagradu, u svojoj kategoriji, osvojila je i Milica Popović. Na istom takmičenju mlada pijanistkinja Helena Vuković bila je druga. Milica je u klasi Mirjane Peković, a Helena u klasi nastavnice Vanje Kažić.

I na Međunarodnom takmičenju “Fantast 2019” u Bečeju mlade kolašinske pijanistkinje ostvarile su zapažene nastupe. Prve nagrade, u svojim kategorijama, osvojile su Gala, Milica, Helena i Kalina Bulatović, koja je, takođe, u klasi nastavnice Kažić.

Jana Raketić, na tom takmičenju, takođe, u disciplini klavir, osvojila je drugu nagradu. Ona je u klasi nastavnice Marije Bulatović.

Učenici kolašinske Škole za muzičko obrazovanje imaju preko 100 nagrada sa državnih i međunarodnih takmičenja. Neki od njih nastupali su i u evropskim metropolama.

Bonus video: