Podgorica: Okončani radovi na sanaciji mosta Žrtava 5. maja i dijela Balšićeve ulice

"Radovi su izvođeni u dijelu rezanja, raskopavanja, valjanja, struganja postojećeg asfaltnog zastora, uklanjanja betonskog sloja na trotoarskoj površini, zamjene pohabanih betonskih ploča..."
636 pregleda 0 komentar(a)
Most "žrtava 5. maja", Foto: PG Biro
Most "žrtava 5. maja", Foto: PG Biro

Gradska preduzeća Putevi i Komunalne usluge okončali su radove na sanaciji mosta Žrtava 5. maja na kolovoznoj i trotoarskoj površini, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Radovi su izvođeni u dijelu rezanja, raskopavanja, valjanja, struganja postojećeg asfaltnog zastora, uklanjanja betonskog sloja na trotoarskoj površini, zamjene pohabanih betonskih ploča, sanacije postojećih betonskih ploča na površini od 500m², rekonstrukcije vodovodnih i tt šahti, zamjene postojećih i ugradnji novih ivičnjaka, uklanjanja postojećih i ugradnji novih zaštitno-ukrasnih stubića, sanacije ograde mosta, rezanja betonskih stopa za stubove rasvjete, ugradnje stubova i rasvjetnih tijela, uklanjanja oštećenog i ugradnji novog asfaltnog zastora na kolovoznoj i trotoarskoj površini od 1.800m² i obilježavanje horizontalne signalizacije", kazali su iz Glavnog grada.

Takođe, ekipe preduzeća Putevi završili su radove na dijelu Balšićeve ulice, od Ulice Vuka Karadžića do Ulice Novaka Miloševa.

"Radovi su izvođeni u dijelu rezanja, raskopavanja, struganja postojećeg asfaltnog zastora, zamjene tamponskog sloja, valjanja, ugradnje novog asfaltnog zastora na kolovoznoj površini od 600m², i obilježavanje horizontalne signalizacije", navodi se iz Glavnog grada.

Bonus video: