Potraga za Goranovićem još uvijek bez rezultata

Goranović sa bratom živi u golijskom selu Javljen i kući nije dolazio od petka veče
1 komentar(a)
GSS Golija, Foto: Gorska služba spasavanja
GSS Golija, Foto: Gorska služba spasavanja
Ažurirano: 18.03.2018. 19:01h

Pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) nijesu još uvijek uspjeli da pronađu Momira Goranovića (52) koji se izgubio u rejonu Golije, oko 60 kilometara od Nikšića.

„Goranović je upao u jednu od jama pri čemu se povrijedio, a do ovog trenutka pripadnici GSS pretražili su više jama u kojima je postojala mogućnost da se Goranović nalazi”, saopštili su iz GSS-a.

Potraga za Goranovićem počela je u subotu oko 17 časova, a u akciji, pored članova GSS-a, učestvuju i pripadnici policije i mještani.

Goranović sa bratom živi u golijskom selu Javljen i kući nije dolazio od petka veče.

“U subotu ujutro je pozvao brata telefonom i kazao mu da je upao u neku jamu, da je povrijeđen i da ne može da se snađe gdje je. Kazao je da se iznad jame, mada više mislimo da je u pitanju neki škrip, vide žice od dalekovoda. Od 18 časova u subotu popodne više se nije javljao na telefon”, kazao je jedan od mještana.

Prema riječima mještana Golije, Goranović je u petak veče iz Gornjeg Čarađa krenuo kući i komšija ga je ostavio u blizini puta koji vodi do njegovog zaseoka.

“Kazao je da će da svrati kod komšija, ali nije dolazio. Juče je više od stotinu ljudi pretraživalo teren gdje smo pretpostavljali da bi mogao da bude. Maltene smo svaku stopu pretražili, ali ništa. Teren je nepristupačan, ima do sta škripova, čak smo tražili i u suprotnom pravcu, ali ništa. Nastavljamo sa potragom”, kazao je mještanin.

Pretpostavljaju da je Goranović upao u neku od jama ili škripova na potezu od Javljena do Krsca.

Bonus video: