Opština Berane nagradila najuspješnije učenike

432 pregleda 0 komentar(a)
Lučonoše sa Šćekićem, Foto: Tufik Softić
Lučonoše sa Šćekićem, Foto: Tufik Softić

Opština Berane je, u saradnji sa školama, petu godinu zaredom organizovala svečanu dodjelu nagrada i priznanja za oko 170 najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola sa područja beranske opštine za školsku 2018/19. godinu

Na svečanosti u Centru za kulturu, ovom prilikom, nagrađeno je deset đaka generacije, 140 dobitnika diplome "Luča", 13 učenika koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima znanja u zemlji i inostranstvu, uključujući i najbolje iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Beranama.

Ovaj dan, kako je kazao predsjednik Opštine Dragoslav Šćekić, predstavlja jedan od najljepših kako za Beranke i Berance, tako i za ovu lokalnu samoupravu.

"Svaki predsjednik posebno čeka ovakve i slične trenutke. Promocija vašeg znanja je čvrsta potvrda da je budućnost ovoga grada i naše države u sigurnim rukama. Sve ove silne petice, nagrade, pehari, diplome šalju poruke uspjeha, ljepote i pameti, koja je dio Vas, a mi danas s osjećanjem posebnog ponosa ističemo to", naveo Ščekić.

On je poručio učenicima da su izabrali najljepši put promocije, jer se znanjem na najbolji način dokazuje sve ono što nose sa sobom i u sebi.

"Siguran sam da ste svjesni svojih kvaliteta i vrijednosti, ali sam isto tako siguran da znate da su u ukupnom mozaiku vaših uspjeha veliku ulogu odigrali vaši roditelji i porodica sa jedne strane, i vaši predavači, profesori, odnosno vaspitna ustanova sa druge strane. To je još jedan dokaz da se zajedničkim naporima postižu najvrjednija djela", kazao je Šćekić.

On je kazao da će lokalna uprava sa svoje strane i dalje povlačiti poteze, koji će i lučonošama i ostaloj djeci, olakšati put ka uspjehu.

"Sada već tradicionalna dodjela besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, dodjela godišnjih stipendija za studente talente i ostali vidovi podrške svim našim vaspitno- obrazovnim ustanovama biće i dalje u vrhu naših prioriteta, jer smo sigurni da je obrazovanje temelj i osnova razvoja svakog modernog društva", rekao je Šćekić.

Šćekić se posebno obratio maturantima srednjih škola i pozvao ih da svoja znanja iskoriste za napredak Berana.

Direktor gimnazije "Panto Mališić", Sreten Lutovac, obratio se u ime kolektiva škola, pozdravljajući najbolje učenike osnovnih i srednjih škola.

"Svečanost koju već nekoliko godina Opština Berane organizuje krajem nastavne godine za učenike, potvrđuje da i lokalna uprava posebno akcentuje rad i rezultate koje ostvaruju obrazovne ustanove, odnosno učenici kao njihovi najbolji reprezenti", kazao je Lutovac.

Lokalna uprava je za dobitnike diplome Luča 1 iz srednjih škola, đake generacije i učenike koji su postigli uspjehe na takmičenjima, obezbijedila novčane nagrade i knjige, dok su ostali dobili knjige.

Uručenju nagrada prisustvovali su, pored učenika i njihovih roditelja, direktori osnovnih i srednjih škola sa područja opštine, profesori i nastavnici, odbornici i direktori javnih preduzeća i institucija.

Bonus video: