Nikšić: Počinje prijavljivanje visokoškolaca za učešće u projektu zapošljavanja

Mladi visokoškolci do 30. godina prijavljuju se direktno kod poslodavca i svi koji budu primljeni, a poslodavci su iskazali potrebu za njih 108, godinu dana dobijaće platu u iznosu od 400 eura, polovinu će plaćati Opština, a isto toliko preduzeće koje primi radnika
710 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opština Nikšić potpisala je ugovor sa 53 poslodavca koji su se prijavili za učešće u projektu zapošljavanja mladih visokoškolaca iz grada pod Trebjesom, a prijava kandidata počinje sjutra i trajaće osam dana.

Mladi visokoškolci do 30. godina prijavljuju se direktno kod poslodavca i svi koji budu primljeni, a poslodavci su iskazali potrebu za njih 108, godinu dana dobijaće platu u iznosu od 400 eura, polovinu će plaćati Opština, a isto toliko preduzeće koje primi radnika.

Poslodavac je oslobođen plaćanja poreza i doprinosa, a Opština je za program podsticanja zapošljavanja mladih obezbijedila 250 hiljada eura.

Na nikšićkom Birou rada od 3.405 nezaposlenih, visokoškolaca je 881, od kojih je 371 mlađe od 30 godina. Stopa nezaposlenosti u Nikšiću je manja od državnog prosjeka i iznosi 13,2 odsto, dok je na državnom nivou 15,95.

Bonus video: