Bijelo Polje: Proglašeni najbolji na konkursu "Prevencija bolesti zavisnosti"

Anja Obradović osvojila je prvo mjesto na literarnom konkursu “Prevencija bolesti zavisnosti” u Bijelom Polju, dok je u kategoriji likovnih radova na tu temu najbolji bio Elvis Banda iz O.Š. “Pavle Žižić” iz Njegnjeva
376 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji na konkursu, Foto: Jadranka Ćetković
Najbolji na konkursu, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 31.05.2019. 15:28h

U bijelopoljskom Centru za kulturu su danas uručene nagrade najboljima na ovogodišnjem konkursu, čime je obilježen 31. maj, Svjetski dan borbe protiv duvanskog dima.

Učenica OŠ ''Risto Ratković'', Anja Obradović osvojila je prvo mjesto na literarnom konkursu “Prevencija bolesti zavisnosti” u Bijelom Polju, dok je u kategoriji likovnih radova na tu temu najbolji bio Elvis Banda iz O.Š. “Pavle Žižić” iz Njegnjeva.

Jana Veličković iz iste škole osvojila je drugo mjesto u konkurenciji literarnih radova, a treće su ravnopravno podijelili Faida i Ferid Zejnilović iz OŠ"Vladislav Sl. Ribnikar” i Anđela Baošić, učenica OŠ"Risto Ratković".

Drugo mjesto u kategoriji likovnih radova ravnopravno su podijelile Enita Softić, O.Š. “21. maj” i Jovana Obradović , O.Š.”Risto Raković”.

Treće, takođe ravnopravno su podijelili Ilda Grbović iz škole "Nedakusi" i Ajla Hodžić iz OŠ"Mladost".

Sektetarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu Saida Čikić je kazala da cilj izložbe da upozori javnost, naročito mlade na štetnost pušenja i njegove posledice.

““Želimo da ukažemo na činjenicu da duvanski dim ugrožava zdravlje svih nas, kako pušača, tako i nepušača, jer i aktivno i pasivno pušenje jednako djeluje na zdravlje stanovništva, odnosno u oba slučaja doprinose obolijevanju, zbog čega se pušenje više ne smatra lošom navikom, nego bolešću zavisnosti”, kazala je Čikić.

Bonus video: