Aleksandra Račić đak generacije Gimnazije "Panto Mališić" u Beranama

Direktor Gimnazije Sreten Lutovac, je kazao da je škola i ove godine ispunila misiju koju svaka obrazovna ustanova ima a to je težnja ka postizanju vrhunskih rezultata i ostvarivanju potencijala koje posjeduju njeni učenici
858 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni učenici, Foto: Tufik Softić
Nagrađeni učenici, Foto: Tufik Softić

Aleksandra Račić, učenica četvrtog jedan odjeljenja Gimnazije “Panto Mališić” u Beranama proglašena je za đaka generacije za školsku 2018/19. godinu.

Na prigodnoj svečanosti, koja je organizovana na platou ispred škole, najboljim đacima ove škole uručene su diplome Luča I i Luča II.

Direktor Gimnazije Sreten Lutovac, je kazao da je škola i ove godine ispunila misiju koju svaka obrazovna ustanova ima a to je težnja ka postizanju vrhunskih rezultata i ostvarivanju potencijala koje posjeduju njeni učenici, o čemu najbolje svjedoče Luče i postignuti rezultati na brojnim takmičenjima.

"Luča obrazovanja je ono što osvjetljava sve puteve na koje ćete naići u budućnosti. Nastavite sa kvalitetnim radom, odgovornim odnosom prema obrazovnim zahtjevima i budite sigurni – to je ulaganje u sebe koje vas nikada neće iznevjeriti. Jer, obrazovanjem afirmišemo svoje potencijale i svoju ličnost u društvenoj sredini. Samo na taj način možemo doprinositi boljoj budućnosti za sebe, svoju porodicu ali i za društvo u kome dominantno mjesto moraju zauzeti upravo oni čije će kompetencije unaprijediti odnose među ljudima i uslove života u cjelini”, poručio je Lutovac.

Luču I ove godine dobili su Aleksandra Račić, Kristina Portić, Aleksandra Pešić, Nikola Šćepović, Olivera Čejović, Dano Hadrović, Milutin Stojanović, Đorđe Folić, Matija Raičević, Dragana Gluščević, Đulija Gos, Marta Magdelinić, Marko Ralević, Nikola Stojković, Nikolija Pešić, Andrija Femić, Nikola Joksimović, Luka Popović, Miljan Popović, Dalibor Šekularac, Anastasija Savić i Aleksa Stanišić.

Dobitnici Luče II su Ivan Đeković, Anastasija Bogavac, Mladen Jokić, Anastasija Knežević, Ivana Vukićević, Danilo Bulatović, Džemo Šuntić, Darko Janić, Dragana Fatić, Marija Obradović , Nađa Marsenić, Mirjana Čukić, Arnela Abdurahmanović, Božana Barjaktarović, Nikoleta Ivanović, Bobana Simonović, Armina Abdurahmanović, Anastasija Vuković, Kristina Mihajlović, Paola Iritano,Sara Trubljanin i Jelena Đukić.

Nagrađeni učenici uz diplomu Luča dobili su i vrijednu literaturu.

Bonus video: