Novaković: Za mog mandata nije bilo rasprave o lokaciji kod Gimnazije

Predsjednik partije Biram Bar je kazao da se odbornici te stranke protive izgradnji vrtića u školskom dvorištu
1698 pregleda 6 komentar(a)
Radovi u dvorištu Gimnazije, Foto: Vijesti
Radovi u dvorištu Gimnazije, Foto: Vijesti

Radomir Novaković Cakan saopštio je juče da za vrijeme njegovog predsjedavanja SO Bar „nije bilo nikakve rasprave o lokaciji vrtića kod Gimnazije“.

U kratkoj izjavi za “Vijesti“, Novaković je naglasio da u javnosti ne istupa kao aktuelni potpredsjednik Opštine, već kao predsjednik partije Biram Bar, čiji se odbornici protive izgradnji vrtića kod Gimnazije.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević je naložio svim saradnicima i starješinama lokalne uprave da prije bilo kakvih istupa u javnost traže njegovu saglasnost za sadržaje svojih izjava.

“U mom mandatu, maj 2016. - maj 2018, nije bilo nikakvih promjena DUP-a na zahvatu Topolica 1, koji pokriva centar grada, gdje su Gimnazija i OŠ ‘Blažo Jokov Orlandić’“, izjavio je Novaković.

Iako mu je predočeno da se ne radi o tom DUP-u, već o DUP-u “Topolica III”, on se držao svoje izjave. Prema dokumentaciji koju posjeduju “Vijesti”, DUP “Topolica III” je od 2009. više puta mijenjan, a aktuelni plan iz 2016. godine je potpisao Novaković, koji je tada bio predsjednik SO. Na odluci o izmjenama i dopunama DUP-a “Topolica III” jasno se vidi datum 18. jul 2016. i Novakovićev potpis.

Biram Bar, koja u lokalnom parlamentu ima pet od ukupno 28 odbornika vladajuće koalicije DSP-SD-BS-BB, preksinoć je održala sastanak partijskog glavnog odbora, kojim je predsjedavao Novaković. “Odbornička grupa je ostala jedinstvena u stavu da je građanska inicijativa bila ispravna i da će odbornici kao i članstvo partije Biram Bar i dalje ostati na strani građana”, naveli su iz stranke.

Bonus video: