Nikšić: Uručene "Luče" učenicima OŠ "Ratko Žarić"

Tokom proteklih devet godina školovanja njih 22 je imalo sve petice
1085 pregleda 0 komentar(a)
Lučonoše OŠ "Ratko Žarić", Foto: Svetlana Mandić
Lučonoše OŠ "Ratko Žarić", Foto: Svetlana Mandić

Polaganjem cvijeća ispred biste heroja čije ime Osnovna škola "Ratko Žarić" iz Nikšića nosi, uručenjem diploma „Luča“ i kulturno-umjetničkim programom uz brojne zvanice, učenici i kolektiv pomenute vaspitno-obrazovne ustanove obilježili su 141 godinu postojanja i šest decenija od dobijanja imena po istaknutom revolucionaru.

Vlastimir Medojević, direktor škole, kazao je da je riječ o ustanovi čije najveće bogatstvo, pored svih osvojenih nagrada i priznanja, su "marljiv i uporan rad učenika i njihovih nastavnika".

"Kao i prethodnih godina i ove godine ispraćamo sjajnu generaciju polumaturanata koji su ponašanjem u školi i marljivim učenjem kroz devetogodišnje školovanje, kao i na polumaturskoj ekskurziji očuvali ugled i dostojanstvo škole. To je generacija sa ogromnom energijom koju krasi ljepota, pamet i mladost“, kazao je Medojević.

Dodao je da su i ove godine, kao i svih prethodnih, učenici sa izvanrednim rezultatima koje su ostvarili na raznim takmičenjima učinili da i ova školska godina bude posebna.

Tokom proteklih devet godina školovanja njih 22 je imalo sve petice – Milena Bogetić, Milan Eraković, Neda Lazarević, Nikola Marković, Jovana Nikolić, Vladana Šuković, Marija Banićević, Maša Kankaraš, Irina Knežević, Nikolina Lalić, Maksim Malešević, Maša Miljanić, Milica Radulović, Aleksej Stanišić, Jelena Grupković, Marija Kovačević, Katarina Matijašević, Jovana Milović, Anđela Rašković, Zoran Šećković, Elena Veličković i Milica Vukotić.

Bonus video: