Vandali polomili dio mobilijara u Kraljevom parku

"Sredstva i vrijeme namijenjeno za izradu i ugradnju novog mobilijara u gradu opet će biti utrošena na popravku polomljenih klupa"
1495 pregleda 2 komentar(a)
Polomljena klupa u Kraljevom parku, Foto: Zelenilo
Polomljena klupa u Kraljevom parku, Foto: Zelenilo

Vandali su u Kraljevom parku u centru Podgoricepolomili dvije betonske klupe, dok su tri oštećenja.

Kako je saopšteno iz preduzeća Zelenilo, vandalizam je prijavljen Upravi policije.

"Sredstva i vrijeme namijenjeno za izradu i ugradnju novog mobilijara u gradu opet će biti utrošena na popravku polomljenih klupa. Polomljene klupe nalaze se u sjeniku koji je namijenjen za podizanje krativne, mentalne i socijalne intaligencije mlađih sugrađana, jer se tu nalaze stolovi na kojima se mogu igrati razne društvene igre, učiti ili jednostavno uživati u prirodi. Generacija koja svoje slobodne penzinereske dane provodi u sjeniku igrajući šah na stolovima na kojima su ucrtana šahovska polja, zaštićeni od sunca ili kiše, danas će biti uskraćeni za ovu aktivnost, jer im je to onemogućeno od strane nesavjesnih pojedinaca", saopšteno je iz Zelenila.

Kraljev park je rekonstuisan 2013. godine.

"Još jednom uputićemo apel sugrađanima da čuvaju prakovski inventar kao svoj lični, jer on to i jeste, sa ciljem da zajedničkim snagama grad učinimo ljepšim, a time i poboljšamo kvalitet života u samom gradskom jezgru", navodi se u saopštenju.

Bonus video: