Đukanović: Bajram afirmiše neprolazne vrijednosti

"Uvjeren sam da će nastupajući praznik biti još jedan podsticaj da nastavimo zajednički da gradimo našu budućnost kroz dalju afirmaciju univerzalnih vrijednosti, koje smo zajedno očuvali, koračajući već utabanim putem sloge i prosperiteta našeg društva", naveo je Đukanović
2388 pregleda 13 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog islamskog praznika Ramazanskog bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, svim vjernicima islamske vjeroispovjesti uz želju da radosni praznik u ljudima probudi dobročinstvo, plemenitost i ravnopravnost.

„Po svojoj prirodi, ovaj praznik upućuje na uzvišene poruke islamske vjere. Islam je religija milosrđa, saosjećanja, ljubavi i umjerenosti, koja poziva na mir, pravdu i odricanje od nasilja i ekstremizma, u čijoj su suštini uzajamno uvažavanje i solidarnost među ljudima. Ramazanski bajram afirmiše neprolazne vrijednosti poput čovjekoljublja i iskonske dobrote, koje su nam potrebne kako bismo očuvali, ali i unapređivali multikulturalnost i multikonfesionalnost, kao ključne, vjekovima njegovane civilizacijske tekovine Crne Gore. Na temeljima tih vrijednosti, smo i izgradili današnju nezavisnu Crnu Goru, uvaženu članicu NATO-a i zemlju koja se kroz pristupne pregovore našla na domak članstva u EU, u čemu su i pripadnici Islamske zajednice u Crnoj Gori imali svoju zapaženu i neizostavnu ulogu.

Uvjeren sam da će nastupajući praznik biti još jedan podsticaj da nastavimo zajednički da gradimo našu budućnost kroz dalju afirmaciju univerzalnih vrijednosti, koje smo zajedno očuvali, koračajući već utabanim putem sloge i prosperiteta našeg društva.

Uz želje da predstojeći praznik provedete u miru, blagostanju i sreći, među svojim najbližima, još jednom upućujem iskrene čestitke", navodi se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: