Marković: Crna Gora na različitosti temelji svoje bogatstvo

„Vlada će jačanjem vladavine zakona, a prevashodno kroz nova normativna rješenja, nastojati da dodatno utemelji kulturni identitet i tradicije naše države..."
1275 pregleda 4 komentar(a)
Marković sa Fejzićem, Foto: Saša Matić/gov.me
Marković sa Fejzićem, Foto: Saša Matić/gov.me

Premijer Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori, reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.

„Dani Bajrama kao dani veselja, praznik su za građane islamske vjeroispovijesti, ali lijepa prigoda i za sve ostale, jer je viševjerskom i multikulturnom biću Crne Gore dato da bude ujedinjeno u različitosti, i da na njoj temelji svoje duhovno bogatstvo“, navodi se u čestitki.

Marković je poželio da neprolazne vrijednosti Bajrama podstaknu vjernike i sve dobronamjerne ljude, da u duhu praštanja i prijateljstva prevaziđu svako nerazumijevanje i da sa komšijama i prijateljima i bliskim ljudima, kao svojom velikom familijom, damo doprinos boljoj Crnoj Gori – za sadašnju generaciju i generacije koje dolaze.

„Vlada će jačanjem vladavine zakona, a prevashodno kroz nova normativna rješenja, nastojati da dodatno utemelji kulturni identitet i tradicije naše države, a svakom građaninu garantuje pravo na slobodu vjeroispovijesti kao nezamjenjivu demokratsku vrijednost“, piše u čestitki Markovića upućenoj poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori, reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti.

Bonus video: