KADROVSKE PROMJENE

Drobac komandant PjP, Magočević načelnik CB Bar

Navodi se da je novi načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević, koji je bio komandant Posebne jedinice policije
5484 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ilustracija, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.06.2019. 13:16h

Miodrag Drobac, novi je komandanta Posebne jedinice policije, odlučio je Kolegijum direktora Uprave policije (UP).

Drobac je do sada bio zamjenik komandanta Protivterorističke jedinice.

Kolegijum je, kako je saopšteno iz Uprave policije, sagledavajući potrebe službe a shodno novoj organizacionoj strukturi, donio odluku o kadrovskim promjenama i postavljenju rukovodioca na novo radno mjesto predviđeno Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji UP koji je nedavno usvojen.

Navodi se da je novi načelnik Centra bezbjednosti Bar Veselin Magovčević, koji je bio komandant Posebne jedinice policije.

Komandant Jedinice za podršku i logistiku u novoformiranom Sektoru specijalne policije je Dragiša Mugoša koji je obavljao poslove rukovodioca Odjeljenja policije u Centru bezbjednosti Podgorica.

Iz UP kazali su da je za načelnika Forenzičkog centra postavljen Aleksandar Ivanović, koji je u centru do sada obavljao poslove rukovodioca Grupe za postupanje sa dokaznim materijalom, forenzičku analitiku i kontrolu kvaliteta.

"Za zamjenika načelnika Forenzičkog centra, koje je novoformirano radno mjesto, postavljena je Sandra Kovačević koja je bila rukovodilac Grupe za DNK analizu u Forenzičkom centru", kazali su iz UP.

Navodi se da je za vršioca dužnosti načelnika Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju Interpol - Europol . Sirene, postavljen Dejan Boljević koji je obavljao poslove rukovodioca Grupe za ciljane potrage u ovom Odsjeku.

Navodi se da će Kolegijum i u narednom periodu sagledavati potrebe službe i shodno tome i dalje kadrovske promjene.

Iz UP podsjećaju da je novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji predviđena reorganizacija poslova i zadataka u mnogim segmentima, kao i sistematizacija novih organizacionih jedinica, sa ciljem još efikasnijeg obavljanja policijskih poslova i zadataka, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Cilj je da UP, na što jednostavniji i brži način, uz angažovanje svakog pojedinca na radnim mjestima na kojima može dati svoj maksimum, postiže što bolje rezultate, u skladu sa evropskim standardima kojima naša policija teži i organizaciono i u radu i djelovanju", poručili su iz Uprave policije.

Preporučujemo za Vas