Ministarstvo odbrane: Američki helikopteri napunili gorivo u Golubovcima

"Helikopteri dio su 1. pješadijske jedinice američih kopnenih snaga u Evropi koja će učestvovati na vježbi „Decisive Strike“, koja se održava na poligonu Krivolak u Republici Sjevernoj Makedoniji..."
3759 pregleda 8 komentar(a)
HH-60 Black Hawk, Foto: Ministarstvo odbrane
HH-60 Black Hawk, Foto: Ministarstvo odbrane

Tri američka helikoptera „HH-60 Black Hawk“ sletjeti su jutros na vojni aerodrom „Knjaz Danilo“ u Golubovcima zbog punjenja rezervoara gorivom, a na zahtjev Kopnene vojske SAD u Evropi („US Army Europe, USAREUR“), saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Današnje slijetanje američkih helikoptera na crnogorski vojni aerodrom dio je uobičajene procedure.

"Helikopteri dio su 1. pješadijske jedinice američih kopnenih snaga u Evropi koja će učestvovati na vježbi „Decisive Strike“, koja se održava na poligonu Krivolak u Republici Sjevernoj Makedoniji, zajedno i sa pripadnicima VCG", saopštili su iz Ministarstva.

Dodaju da su se helikopteri na aerodromu u Golubovcima zadržali oko sat.

"Tom prilikom, predstavnici Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore, na čelu sa komandantom, potpukovnikom Bojanom Blagojevićem, razgovarali su sa posadom američkih helikoptera. Oni su razmijenili informacije o mogućnostima i performansama helikoptera “HH-60 Black Hawk” i Bell helikoptera, koje posjeduje naše Vazduhoplovstvo. U ime Ambasade SAD, susretu na podgoričkom aerodromu prisustvovao je vojni ataše te zemlje potpukovnik Robert Peri", zaključuju iz Ministarstva.

Bonus video: