30 učenika SMŠ "Ivan Goran Kovačić" dobilo "Luču"

Direktor škole Momir Dragićević na današnjoj svečanost uručio je diplome i knjige najuspješnijim učenicima
721 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji učenici završnog razreda
Najbolji učenici završnog razreda

U Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ priznanje za odličan uspjeh tokom osnovnog i srednješkolskog obrazovanja, diplomu Luča, ove godine dobilo je 30 učenika .

Lučom za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi, nagrađeni su Vladimir Jovanović, koji je ujedno i đak generacije (Gimnazija) ali i pobjednik na državnom takmičenju iz geografije, zatim Natalija Đurović, Adrijana Lepetić, Marija Miljević, Valentina Pavlović, Balša Lazović, Ana Ercegović i Marija Ozrinić.

Lučom za odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi nagrađeni su Vukan Zavišin, Vladana Pudar, Aleksandra Aničić, Bogdan Malavrazić, Katarina Gardašević, Vido Mandić, Nikola Ilijanić, Gojko Savić, Ana Bošković, Slađana Kovačević, Kristina Naumović, Slavko Vukasović, Ksenija Perišić, Vojislav Đukić, Ana Morović, Igor Ćurić, Jovan Konjević, Jovana Draganić, Anđela Zloković ( đak generacije srednjih stručnih škola), Andrea Pešić, Katarina Seferović i Igor Vukasović.

Direktor škole Momir Dragićević na današnjoj svečanost uručio je diplome i knjige najuspješnijim učenicima.

“Potvrda vrijednosti škole su njeni rezultati, broj učenika i nastavnika uključenih u ostvarenje njene misije i vizije, energija koja je utrošena u mnogim vannastavnim aktivnostima, pripremama za takmičenja… Ove godine, između ostalog, ponosni smo na aktivnosti i humanitarne akcije Preduzetničkog kluba, aktivnostima Eko odbora, Volonterskog kluba „Tačka oslonca“, likovne sekcije, rezultatima Sportskog društva, Debatnog kluba na svjetskom debatnom prvenstvu i međunarodnom debatnom turniru u Moskvi, Mun sekcije, dramske, hora, redakcije 60. broja „Iskre“", poručio je Dragićević, ističući da nagrade dodjeljuje sa profesionalnom i ličnom ushićenošću i da zadovoljstvo dijeli sa roditeljima zbog uspjeha njihove djece.

Nagrađeni su i đaci koji su osvajali nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Sara Novović nagrađena je za osvojeno prvo mjesto na državnom takmičenju iz engleskog jezika ali i za prvo mjesto na međunarodnom debatnom takmičenju u Moskvi, kao članica školske ekipe u kojoj su bili Ana Marija Finžgar i Nemanja Đurić, kao i drugo mjesto u pojedinačnom nastupu. Vido Mandić bio je treći na državnom takmičenju iz engleskog jezika, a Milan Lečić drugi iz matematike na Olimpijadi znanja.

Uspjehe na državnim i međunarodnim takmičenjima u ugostiteljstvu i turizmu nizali su Vojka Medojević, Bojan Ostojić, Miloš Pašić, Robert Rašić, Miloš Vučurović, Andrea Slivka, Nenad Šinik, Stefan Vulićević, Teodora Isaković, Ana Stojak, Nikolina Janjić, Marija Radović, Marija Glišić i Marina Čuljković.

Bonus video: