Mišković pregradio lokalni put u Rosama

Mještani su podsjetili da to nije prvi put da taj investitor ugrožava prava stanovnika Rosa
8710 pregleda 7 komentar(a)
Mišković, Foto: Arhiva Vijesti
Mišković, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.06.2019. 14:58h

Stanovnici naselja Rose u hercegnovskoj Opštini od subote ne mogu da koriste lokalni pješački put kako bi došli do svojih kuća i plaže, jer ga je, kako tvrde, investitor pregradio.

Mještani su kazali agenciji Mina-business da je supruga biznismena Miroslava Miškovića, Ljiljana Mišković, koja gradi privatni objekat u dijelu naselja Male Rose, postavila ogradu sa kapijom na sredini puta i zaključala.

“Na ovaj način, stanovnici Rosa, kao i susjednih naselja nemaju mogućnost prolaska putem kojim su se od davnina služili. Ovaj put prolazi pored kuća, crkve Svete Trojice i arheološkog nalazišta, i izlazi na jedinu pješčanu plažu u Rosama, tako da i turisti više nemaju mogućnost dolaska do ovog javnog dobra”, kazali su stanovnici Rosa.

Oni su rekli da su sa problemom nemogućnosti prolaska tim putem odmah upoznali Komunalnu policiju u Herceg Novom.

“Nažalost, već evo nekoliko dana niko od nadležnih inspektora se nije pojavio kako bi riješio nastalu situaciju obavezivanjem investitora da omogući prolazak putem. Trenutno, stanovnici se snalaze kako znaju i umiju, obilaznom i neuslovnom stazom pored mora, preko oštrih stijena i kamenja koje predstavljaju opasnost za kretanje svih, a posebno djece i starijih osoba”, rekli su mještani.

Oni su podsjetili da to nije prvi put da taj investitor ugrožava prava stanovnika Rosa da mogu doći do svojih kuća i koristiti javna dobra. I prošle godine je gradio kameni zid oko objekta do stijena u moru i time u potpunosti onemogućio korišćenje puta plažom u Malim Rosama, kao i korišćenje ribarske poste.

“Tek nakon mnogobrojnih obraćanja i reakcije stanovnika Rosa i ribara, izgrađena je uska staza širine 90 centimetara za kretanje pored zida”, dodali su mještani.