Tadić: Mijović: Neki tragaju za istinom, drugi je kriju

CIN-CG je u saradnji sa BIRN-om predstavio i dvojezičnu publikaciju sa osam istraživačkih tekstova koje su prethodnih 14 mjeseci uradili novinari te dvije organizacije, u saradnji sa novinarima iz crnogorskih medijskih kuća
75 pregleda 2 komentar(a)
Milka Tadić Mijović, Foto: Savo Prelević
Milka Tadić Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.03.2018. 13:36h

Na medijskoj sceni u Crnoj Gori postoji jedna jedina podjela - na one koji istražuju i tragaju za istinom i one koji pokušavaju da je sakriju, kazala je juče na konferenciji povodom predstavljanja rezultata projekta “Istražujem za M(e)NE i EU” predsjednica Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore Milka Tadić Mijović.

CIN-CG je u saradnji sa BIRN-om predstavio i dvojezičnu publikaciju sa osam istraživačkih tekstova koje su prethodnih 14 mjeseci uradili novinari te dvije organizacije, u saradnji sa novinarima iz crnogorskih medijskih kuća.

Naglasila je da su tokom projekta novinari imali mentore iz inostranstva, a da su neke priče pokrenule šire društvene akcije, poput kampanje “Neželjena”.

Dušica Tomović iz BIRN-a rekla je da je ovaj projekat pokazao da u Crnoj Gori postoji perspektiva za istraživačko novinarstvo.

“Ako novinarima i medijima obezbijedite uslove, proizvod će biti više nego dobar”.

Tomović je najavila još 14 mjeseci, tokom kojih će novinari moći da urade nove istraživačke priče.

Bonus video: