Bokeljski rotarijanci pomogli Domu zdravlja Tivat: Stigao kolposkop vrijedan 7.800 eura

Dijagnostički aparat izrađen po posebnoj narudžbi u Njemačkoj, glavni je faktor za rano otkrivanje karcinoma grlića materice
674 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ilustracija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.06.2019. 17:24h

Članovi Rotari kluba Kotor uručili su danas tivatskom Domu zdravlja, odjeljenju ginekologije, novi kolposkopski aparat, vrijedan 7.800 eura.

Dijagnostički aparat izrađen po posebnoj narudžbi u Njemačkoj, glavni je faktor za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, a nabavljen je sredstvima sakupljenim na humanitarnom balu pod maskama koji su priredili rotarijanci iz Bokie, okupljenim u Rotari klubu Kotor.

"RC Kotor postoji već dvije godine, najmlađi smo u distriktu ali smo već prepoznati po mnogobrojnim humanitarnim akcijama. Bal pod maskama je simbol našeg humanitarnog rada. Ove godine smo se odlučili da od prikupljenih sredstava doniramo aparat Domu zdravlja Tivat. Duži vremenski period smo se pripremali za jednu ovakvu akciju kojoj su se sa zadovoljstvom priključila mnogobrojna preduzeća, pojednici i 120 zvanica na balu, koji su plaćanjem ulaznica, maski i lutrije doprinijeli sakupljanju novca u iznosu 7.790 eura. Na naše veliko zadovoljstvo ovaj aparat danas je stigao u prave ruke, u Dom zdravlja Tivat", kazao je predsjednik Rotari kluba Kotor, kapetan Rajko Čavor.

Ginekolog tivatskog Doma zdravlja, dr Julija Samardžić naglasila je da je ovo značajna donacija koja će olakšati rad za tako osjetljivo područje kao što je zdravlje žena. Tivatski Dom zdravlja u planu ima nabavku i novog ultrazvučnog aparata, uz pomoć Opštine i međunarodne saradnje sa Rotari klubom.

Bonus video: