U NASELJU ROSE

Komunalna policija skinula ogradu koju je postavila supruga Miroslava Miškovića

Kapijom koju je postavio investitor stanovnicima Rosa, kao i susjednih naselja bio je onemogućen prolazak putem kojim su se od davnina služili
7608 pregleda 4 komentar(a)
Miroslav Mišković, Foto: Nenad Mandić
Miroslav Mišković, Foto: Nenad Mandić

Komunalna policija iz Herceg Novog skinula je danas u naselju Rose kapiju kojom je investitor pregradio lokalni pješački put, čime je mještanima bio onemogućen prolaz do svojih kuća i plaže.

Mještani naselja Rose obavijestili su u utorak agenciju Mina-business da je supruga biznismena Miroslava Miškovića, Ljiljana Mišković, koja gradi privatni objekat u dijelu naselja Male Rose, postavila ogradu sa kapijom na sredini puta.

"Zadovoljni smo reakcijom Komunalne policije nakon objavljivanja članka u medijima, ali moramo reći da mi nemamo ništa protiv investitora i onih koji investiraju. Ovdje su svi dobrodošli uz uvažavanje jedni drugih, odnosno dok smo dobre komšije i dok pazimo jedni na druge, što će nadamo se biti i ubuduće", poručili su mještani.

Kapijom koju je postavio investitor stanovnicima Rosa, kao i susjednih naselja bio je onemogućen prolazak putem kojim su se od davnina služili.

Ovaj put prolazi pored kuća, crkve Svete Trojice i arheološkog nalazišta, i izlazi na jedinu pješčanu plažu u Rosama, tako da i turisti nijesu imali mogućnost dolaska do tog javnog dobra.

Stanovnici naselja su podsjetili da to nije prvi put da taj investitor ugrožava prava stanovnika Rosa da mogu doći do svojih kuća i koristiti javna dobra. I prošle godine je gradio kameni zid oko objekta do stijena u moru i time u potpunosti onemogućio korišćenje puta plažom u Malim Rosama, kao i korišćenje ribarske poste.

"Tek nakon mnogobrojnih obraćanja i reakcije stanovnika Rosa i ribara, izgrađena je uska staza širine 90 centimetara za kretanje pored zida", dodali su mještani.