HN: U četvrtak počinje 13. Međunarodni dječiji karneval

Povorku Karnevala otvoriće, kao i svake godine, djeca iz Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele
336 pregleda 0 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Slavica Kosić
Sa konferencije, Foto: Slavica Kosić

13. Međunarodni dječiji karneval, na kome će nastupiti 40 grupa sa preko hiljadu članova iz regiona počinje sjutra u Hercdeg Novom.

Zastavu Karnevala na Sat kulu u 19 sati podići će mali kapo Pavle Radunović učesnik prvog razreda osnovne škole Ilija Kišić iz Zelenike.

“I ove godine učesnici našeg karnevala su iz svih republika bivše Jugoslavije. Najviše grupa je iz hercegnovskih vrtića i osnovnih škola. Trudimo se da naviknemo djecu da dolaze u Novi dok su mali, pa se nadamo da će ona početi da dolaze i kad odrastu “, rekao je na današnjem pressu Milijan Mijović predsjednik NVO Omladinski centar koji je organizator karnevala.

Povorku Karnevala otvoriće, kao i svake godine, djeca iz Dječijeg doma “Mladost” iz Bijele.

U petak u 20 sati na bazenu Jadran na Škveru, kada će biti upriličen I prigodan program , predsjednik Opštine Stevan Katić, predaće ključeve grada malom kapu Karnevala. Biće izabrana i prinzeca Karnevala.

“Grad će za vrijeme trajanja karnevala biti pod našom je upravom, poručio je mali kapo, Pavle Radunović.

U subotu karnevalska povorka kreće sa Trga Nikole Đurkovića do velike bine ispred Opštine gdje će biti organizvana dječija karnevalska žurka. Trodnevna karnevalska fešta završava u nedjelju brodskim izletom kroz Bokokotorski zaliv..

Karneval će koštati 28 hiljada eura, od čega će trećina biti u robi i uslugama.

Direktor Turističke organizacije Herceg Novi, Pavle Obradović je kazao da planiraju da karneval podržavaju I narednih godina..

Generalni sponsor manifestacije je Turistička organizacija Herceg Novi, generalni pokrovitelj Opština Herceg Novi, a zlatni sponzor je SferaArt, a realizaciju su pomogli brojni sponzori .

Bonus video: