Proslavljen Dan kolašinske muzičke škole

386 pregleda 0 komentar(a)
Sa koncerta, Foto: ŠOMO
Sa koncerta, Foto: ŠOMO

Kolašinska škola za muzičko obrazovanje (ŠOMO) obilježila je još jedan Dan škole koncertom, na kojem su prvi put nastupili i mališani iz Područne ustanove iz Mojkovca, koja je otvorena prošle godine. Mojkovački mališani na početku koncerta pokazali su šta su naučili tokom prve godine muzičkog školovanja i intreperetirali nekoliko narodnih i pjesama za djecu.

U nastavku programa predstavili su se učenice i učenici ŠOMO iz klasa svih nastavnika, sa odsjeka za klavir, gitaru i harmoniku, a tradicionalno, pripremili su bogat i raznovrstan program. Publika je bila u prilici da čuje kompozicije Vajnsa, Šopena, Bastiena, Dobričanina, Burgmilera…

Posebno zadovoljstvo bilo je slušati izvođenje nagrađenih učenica na školskim, državnim i međunarodnim takmičenjima, a među nijima je najmlađa Kalina Bulatović, dobitnica prve nagrade na Međunarodnom takmičenju u Bečeju. Nastupile su I Jana Raketić, Milica Popović, Gala Dulović, Helena Vuković i Nađa Grdinić, koje su osvojile nagrade u Bečeja, Novom Sadu, odnosno, Bijeljini, Tivtu, Bijelom Polju…

Gošća koncerta bila je bivša učenica ŠOMO Nađa Begović, koja je obrazovanje nastavila u srednjoj školi “Vasa Pavić” u Podgorici.

Učenice i učenici kolašinske muzičke škole do sada su osvojli više od 100 nagrada. Aktivni su učesnici svih kulturno-umjetničkih dešavanja u Kolašinu.

Bonus video: