Tivat: U okviru Službe zaštite i spašavanja formiran tim za logistiku

429 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SZS Tivat
Ilustracija, Foto: SZS Tivat

Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat (SZS) je formirala tročlani tim za logistiku sa zadatkom da unaprijedi rad operativnim grupama vatrogasaca i spasilaca tokom intervencija.

"U analizama intervencija u proteklom periodu ustanovljeno je da bi ovakav tim u značajnoj mjeri unapredio i poboljšao rad ekipa na terenu. Ovaj tim ima zadatak da u mnogome unaprijedi preventivne aktivnosti, ažurira sve informacije, izradi bazu podataka, kao i da obavi analizu svih dobijenih informacija. Takođe u okviru ovog tima su i poslovi dispečerske službe", saopštio je načelnik SZS Zoran Barbić.

U vanrednim događajima cilj logističkog tima je praćenje same intervencije, snabdijevanje operativnih jedinica na terenu, kao i obezbeđenje svih potrebnih informacija od značaja za uspješnu intervenciju. Obaveze tima za logistiku su podeljene na redovne i aktivnosti vezane za vanredne događaje tj. kada je operativni sastav jedinice mobilisan.

"Tim za logistiku je obavezan da sve podatke vezane za rad službe objedini u poseban softver a u okviru tog, pored ostalog i katarstarske podloge i opis hidrantske mreže u gradu; mapu grada sa naseljima ulicama i opisom objekata kao i prilazne puteve, operativne karte za objekte uvećanog rizika a koji su prepoznati u procjeni rizika za Opštinu Tivat;informacije o očekivanom vremenu pristizanja vatrogasne jedinice do pojedinih naselja u Opštini; te relevantne meteo izvještaje", nabrojio je Barbić.

Inače, SZS Tivat i njene pripadnike prekjuče su organizovano obišli polaznici predškolskog vaspitanja u međunarodnoj školi Arcadia Academy sa Radanovića, sa svojim vaspitačima. Pored upoznavanja sa radom vatrogasaca i spasilaca i njihovom opremom i vozilima, djeca su imala priluku da se druže sa pripadnicima SZS kojima su za ovu priliku, otpjevala i posebnu pjesmu o vatrogascima na engleskom jeziku.

Bonus video: