Demokrate Žabljaka: Samo da utvrde da je turista naletio na Tomčića, kao djevojčica na Petra Ivanovića

Ukoliko video nadzor i policijska istraga potvrde da je upravo dotični funkcioner upravljao službenim autom i da je u alkoholisanom stanju ugrozio život stranog državljanina od institucija sistema očekujemo adekvatan odgovor i procesuiranje a od gospodina Tomčića ostavku, saopštile su žabljačke Demokrate.
4531 pregleda 4 komentar(a)
Demokrate Žabljak
Demokrate Žabljak

Iz žabljačkog odbora Demokrata saopštili su da očekuju od Uprave policije da odgovori ko je prije par dana upravljao službenim vozilom SO Žabljak, kada je u tom gradu udaren turista.

Poručili su i da očekuju od predsjednika SO Vidoja Tomčića da podnese ostavku ukoliko se utvrdi da je on bio za volanom službenog "pežoa".

"Prije par dana u članku 'Vijesti' - 'Funkcioneri piju dobro na račun građana' objavljeno je da je za potrebe službe Skupštine Opštine utrošeno 884.76 eur na alkohol. Danas smo dobili potvrdu da najveći dio kupljenog alkohola završava na stolu gospodina Vidoja Tomčića koji je, kako mediji prenose, učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je na pješačkom prelazu oborio turistu. Građanima Žabljaka nije strano da je gospodin Tomčić boem i da više vremena provodi po lokalnim kafanama, nego na radnom mjestu", saopšteno je iz OO Demokrate Žabljaka.

Poručili su da je svako slobodan da u svoje slobodno vrijeme radi šta misli da je najbolje:

"Ali podsjećamo da je gospodin Tomčić, funkcioner koji od novca svih građana svog mjeseca inkasira platu u visini od 1.135 eura i da je obavezan da časno i moralno obavlja svoju funkciju. Očekujemo da se ovaj slučaj neće završiti kao slučaj bivšeg ministra 'ko je pušio o trošku države' Ivanović (Petar), gdje je utvrđeno da je djevojčica koju je prethodno oborio svojim automobilom, sama naletjela na auto koje se nije kretalo i da ćemo vrlo brzo imati odgovore od policije na pitanja:

Ko je vozio službeno auto registarskih oznaka CG ŽB014 koje obično vozi gospodin Tomčić, a koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi?

Da li je na dan udesa policija uzela izjavu od gospodina Tomčića u službenim prostorijama?

Ukoliko jeste da li je gospodin Tomčić pristao na alko-test?

Da li su izuzeti snimci sa kamera na mjestu saobraćajne nesreće?

Ukoliko to nije bio gospodin Tomčić, ko je upravljao vozilom koje je u vlasništvu svih građana?

Ukoliko video nadzor i policijska istraga potvrde medijske naloge i svjedočenja očevidaca da je upravo dotični funkcioner upravljao službenim autom i da je u alkoholisanom stanju ugrozio život stranog državljanina od institucija sistema očekujemo adekvatan odgovor i procesuiranje a od gospodina Tomčića ostavku", saopštile su žabljačke Demokrate.

Bonus video: